“Imaginarni svijet apstrakcija” Marije Joze

Svoje slikovne kreacije Marija Joza ostvaruje u likovnoj tehnici enkaustike, a riječ je o svojevrsnom stapanju voska kao vezivnog sredstva i posebnih pigmenata boja, koje se nanose na odgovarajuću papirnatu podlogu

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe „Imaginarni svijet apstrakcija“ autorice Marije Joze u utorak, 14. siječnja 2020. s početkom u 18 h u Gradskoj loži Narodnog muzeja Zadar.

U sklopu programa otvorenja nastupit će učenica 2. razreda srednje Glazbene škole Blagoje Bersa, Eva Knežević koja će na gitari izvesti kompoziciju Jorge Morel: Sonatina,1. stavak i obradu pjesme Love Story iz istoimenog filma. Posjetiteljima će se obratiti i profesor Boris Žuža koji je osmislio koncepciju i postav izložbe, a zadarska pjesnikinja Anka Zekanović recitirat će svoje pjesme objavljene u zbirci Rukoveti ljubavi.

Katalog izložbe možete pogledati ovdje!

Svoje slikovne kreacije autorica ostvaruje u likovnoj tehnici enkaustike, a riječ je o svojevrsnom stapanju voska kao vezivnog sredstva i posebnih pigmenata boja, koje se nanose na odgovarajuću papirnatu podlogu.

Posljednje