Zlatko Mateša 4. put predsjednik HOO-a

Zlatko Mateša po četvrti je put izabran za predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), jednoglasnom odlukom Skupštine HOO-a održanoj danas u zagrebačkom hotelu Panorama
Neizvjesnosti oko izbora predsjednika HOO nije bilo jer je do 14. listopada, do kada su se primale kandidature, samo Mateša poslao kandidaturu za svoj četvrti mandat na čelu HOO-a. 

Skupština je trebala biti održana 22. listopada, ali je zbog bolesti Zlatka Mateše (63), kojemu je 28. rujna pozlilo tijekom sastanka Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora (EOO) u Andori pa je prebačen u bolnicu u Barcelonu gdje mu je ugrađeno pet srčanih premosnica, prebačena za danas. 

Prvi predsjednik HOO-a Antun Vrdoljak predsjednikom je bio od utemeljenja 10. rujna 1991. do 16. listopada 2000. 

Mateša je prvi put na čelo HOO-a došao u listopadu 2002. kada je naslijedio Zdravka Hebela, koji je tu dužnost obavljao od 2000. Tada je Mateša preuzeo mandat do završetka Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine. Drugi i ovog puta puni četvorogodišnji mandat "odradio" je do završetka Olimpijskih igara u Pekingu 2008., da bi 22. listopada 2008. dobio i treći mandat do završetka Igara u Londonu, a od danas će ovaj četvrti mandat obavljati do završetka Igara XXXI. olimpijade koja će se održati 2016. godine u Rio de Janeiru. 

Mateša je, nakon Antuna Vrdoljaka i Zdravka Hebela, treći predsjednik HOO-a od negovog utemeljenja 1991. godine.

Foto: Pixsell