Skip to content

Željko Sabo pod istragom – povučen zahtjev za skidanjem imuniteta

zeljko Sabo

Državno odvjetništvo u jednom je danu najprije zatražilo pa povuklo zahtjev za skidanjem zastupničkog imuniteta vukovarskom gradonačelniku Željki Sabi

‘Tijekom prijepodneva iz DORH-a su nam proslijedili USKOK-ov zahtjev za pokretanjem istrage, odnosno za skidanjem imuniteta kolegi zastupniku Željku Sab’i, potvrdila je za Dnevnik 3 HTV-a predsjednica Mandatno imunitetnog povjerenstva Gordana Sobol.

‘U međuvremenu se ispostavilo da je ovaj slučaj sličan tzv. slučaju Rončević iz 2009. kada je Mandatno imunitetno povjerenstvo zauzelo stav da se istraga može pokrenuti i bez skidanja imuniteta zastupniku. Ukoliko istraga pokaže da će se optužnica podignuti, onda ćemo razmatrati skidanje imuniteta’, dodala je.

Podsjetimo, Marija Budimir, HDZ-ova vijećnica u vukovarskom Gradskom vijeću, koje još nije konstituirano, optužila je nedavno gradonačelnika Sabu da ju je pokušao potkupiti u zamjenu za njezinu potporu SDP-u i SDSS-u u Gradskome vijeću. U vezi s tim optužbama Budimir je dala iskaz i u USKOK-u.

Sabo je kazao kako ga se želi lažno diskreditirati te da iza svega stoji vrh HDZ-a. Najavio je privatne tužbe protiv svih koji su o njemu širili neistine. U povodu zahjteva za skidanjem imuniteta izjavio je kako se stavlja na dispoziciju svim institucijama kako bi se ovaj slučaj riješio. (Foto Petar FABIJAN, HRT)