Skip to content

Željko Reiner: Nezadovoljni građani glasovali i protiv ove Vlade

Zeljko Reiner

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner iz HDZ-a rekao je da su privremeni rezultati referenduma o ustavnoj definiciji braka onakvi kakvi su se mogli i očekivati, a izlaznošću je zadovoljan

Reiner je u središnjici HDZ-a rekao da je izlaznost građana na referendum bila zadovoljavajuća i veća nego za izbore za Europski parlament. Smatra i da je jedan od razloga velikog izlaska građana na referendum za promjenu Ustava i reakcija građana na nezadovoljstvo radom vladajuće koalicije. “Vjerovatno je i to potaknulo mnoge građane da glasuju suprotno od onoga što je vlada preporučivala i vrlo agresivno se zalagala”, rekao je Reiner. To je, dodao je, bilo je neeuropski jer je venecijanska komisija Vijeća Europe preporučila da se pri održavanju referenduma vlada oko toga ne smije angažirati.

“Naša vlada se nažalost vrlo aktivno angažirala oko toga pokazujući potpuno neeuropsko ponašanje”, istaknuo je.

HDZ je od početka podržavao referendum Građanske inicijative “U ime obitelji” prvenstveno se vodeći činjenicom da se u hrvatskom društvu žele nametnuti neke svetonazorske stvari koje većina građana ne prihvaća, kazao je.

Rekao je i da su gotovo svi mediji tjednima vodili nevjerovatnu kampanju protiv referenduma.

Reiner smatra da Građanska inicijativa “U ime obitelji” nije trebala skratiti akreditacije medijima. Medijima uvijek trebalo dopustiti sudjelovanje, čak i ako su oni na agresivan način protiv onog što netko zastupa, kazao je Reiner. (Foto: HKV, HINA)

See also  Aktualno - August Šenoa prije točno 133 godine