Markic

Sigurno bih dijete stavila u dom i nikako ga ne bi dala na posvajanje istospolnim parovima’ izjavila je Željka Markić iz inicijative ‘U ime obitelji’ odgovarajući na pitanje voditeljice Jabuke TV bi li radije dijete stavila u Dom za nezbrinutu djecu ili dala na posvajanje istospolnoj zajednici.

Predstavnica Inicijative ‘U ime obitelji’ kroz cijelu je emisiju provlačila jasan i racionalan stav da odredbom kojom bi se definirao brak kao zajednica muškarca i žene u Ustavu samo pokušavaju zaštiti građane protiv mogućnosti istospolnih brakova.

‘Ministar Jovanović, ali i cijela Vlada, pokušavaju provesti preodgoj ovog društva i to kroz obrazovni sustav, i puno puta su najavljivali omogućavanje posvajanja djece’, istaknula je Željka Markić.

Na pitanje misli li da u ovoj krizi ne bi trebalo trošiti 50 milijuna kuna na provođenje referenduma zbog nečega što već postoji u

Obiteljskom zakonu, Markić je odgovorila da joj je žao što će biti potrošeno toliko novca za ovu prevažnu stvar, ali eto, i sam premijer Zoran Milanović je rekao da demokracija košta.

‘Lažu oni koji tvrde da mi bilo koga diskriminiramo. Mi samo želimo zaštititi ono što je temelj ovog društva, a to je brak između muškarca i žene i obitelj’, dodala je Željka Markić i rekla kako je odrastanje sa samohranim roditeljem također neprirodno okruženje.