Skip to content

Zdravko Mamić: Štimac je Božji dar nogometnoj Hrvatskoj

Dinamo je odletio u Bugarsku na noge dosad najjačem suparniku u ovoj fazi Lige prvaka. Priznao je to i gazda Dinama Zdravko Mamić koji je nakon dužeg vremena komentirao sve aktualnosti u i oko hrvatskog nogometa. Za početak – Ludogorec?


"Idemo s ponosom predstavljati Hrvatsku i Grad Zagreb u Europi. Ne sjećam se da smo u ovoj fazi natjecanja dobili jačeg protivnika", počeo je Maminjo.

"Dinamo je jedna europska vrijednost. Putujući danas na aerodrom zabolio me želudac kada sam se sjetio kako je dio naših medija omalovažavao Dinamovo igranje u Ligi prvaka prošle godine. I onda se sjetim da je Manchester United u gradskom derbiju od Cityja dobio šest komada, da je Bayer Leverkusen dobio sedam-osam komada od Reala, da Genk fasuje itd… A mi smo stalno potencirali samo jednu lošu Dinamovu utakmicu zaboravljujući da smo igrali s višestrukim prvacima Europe", objasnio je gazda maksimirskog kluba.

Boji li se navijača?

"Bilo bi glupo junačiti se i reći da se ne bojimo. Evidentno je da mi godinama imamo problem i on je tu. Mi kao klub ne možemo ništa osim da stalno apeliramo i molimo na razbor, zajedništvo i podršku našem klub. Mi klečimo, molimo, preklinjemo sve one koji mogu nešto učiniti da se u Zagrebu i bilo gdje u Europi pod zastavom Dinama i Hrvatske pronosi slava ne samo na terenu, već i na tribinama", dodao je izvršni predsjednik koji smatra da "država mora uvesti reda".

"Molimo naše mlade pripadnike, našu djecu koja su evidentno zavedena… Mi znamo da se tu radi o šačici pojedinaca koji iskorištavaju mladost koja ni ne zna u što ide i onda radi zlo i sebi i svom klubu. Mi samo želimo mir i pravo na rad", završio je Mamić priču o navijačama.

Luka Modrić?

"Budno pratim tu priču iz dva razloga. Luka je moje dijete, moj prijatelj i druga stvar, Dinamo će, ako dođe do toliko spominjanog transfera u Real, ozbiljno participirati u tom transferu jer znate da postoji onaj solidarity payment od 5 posto za klubove u kojima je igrač ponikao, ali ono što me puno više zanima jest da se taj transfer realizira i da jedan takav velebni igrač i čovjek pronosi ime Dinama i Hrvatske u najslavnijem klubu svijeta. Budite sigurni da će Luka odmah biti u 11 jer je ‘najveći od najvećih’ svih ovih mjesec dana u direktnoj vezi s Lukom Modrićem", otkrio je Maminjo pozadinu hrvatskog nogometnog transfera godine.

Igor Štimac?

"Ne krijem oduševljenje izborom Igora Štimca za selektora. On je jednostavno Božji dar koji se desio nogometnoj Hrvatskoj, ma šta tko o tome mislio. Ja mislim samo pozitivno", kratko je komentirao Mamić izbor čovjeka kojem je donedavno u lice govorio – ‘nećeš, razbojniče’.

Izvor: RTL

Akademija-Art

Optimized by Optimole