Zdenka Kovačiček: Teško mi se naviknuti svako jutro piti tablete

Moja je sličnost s Janis u tome što nam je objema životni moto “Živjeti rock’n’roll”. Razlika je u tome što ja nisam poslušala njezin moto “Živi brzo, umri mlad, budi lijep leš” – kaže Zdenka Kovačiček koja je nedavno zbog problema s visokim tlakom završila u bolnici, ali se brzo i oporavila

– Sve je u redu, samo nikako da se naviknem na to da svako jutro moram popiti tabletu za tlak – kaže 69-godišnja glazbenica koja je osmislila mjuzikl u čast Janis Joplin, a osnovala je i bend “Tribute to Janis” s kojim će obilježiti 70. rođendan preminule svjetske dive.

Za razliku od Janis, Zdenka, kaže, nikad se nije drogirala ni pretjerano opijala. Za Woodstock nije imala novca.

– To nam nije imao tko platiti. Mi smo bili siromašni rokeri, ali zaljubljeni u glazbu. Vozila sam se u kombiju s bendom i nisam bila velika zvijezda te letjela avionima ili živjela u luksuzu. Bili smo drugačije društvo, u drugačijem okruženju – prisjeća se pjevačica koja je već godinama vjerna istoj frizuri.
– Ovu frizuru imam još od 70-ih godina kad sam nastupala na Opatijskom festivalu. Danas je zovu hendriksica ili mikrofonka. Nosim je jer mi i dandanas dobro stoji – kaže hrvatska Janis. Pjevačica svoje slobodno vrijeme posvećuje najbližima – kćeri Tini (30) i psu Miji.
– Imam jako malo vremena, ali svaki trenutak koristim za kuhanje ručkova i večera na koje pozivam prijatelje. Kad sam bila u Rusiji, naučila sam pripremati njihove specijalitete, a u posljednje vrijeme istražujem i druge kuhinje – rekla je Zdenka.

Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL
Izvor: Vecernji.hr