Zatvoren MI, Hrvatska rekordno

mi2

mi2

Nakon deset dana natjecanja večeras je u Mersinu zatvoreno 17. izdanje Mediteranskih igara, na kojima je nastupilo više od 3.000 sportaša iz rekordne 24 zemlje Europe, Azije i Afrike, među kojima i 101 sportaš iz Hrvatske

Za Hrvatsku su MI u Mersinu bile najuspješnije dosad, osvojeno je 11 zlatnih medalja, sedam srebrnih i devet brončanih. Do sada su hrvatski sportaši najviše zlata osvojili 1993. u francuskom Lanmguedoc Roussilionu, devet.

Podsjetimo, zlatna odličja za Hrvatsku osvojili su Sandra Perković i Martin Marić u bacanju diska, Ana Šimić u skoku u vis, Zvonimir Đurkinjak i Zvonimir Holbling u badmintonu u konkurenciji parova, boćar Leo Brnić u brzinskom izbijanju, jedriličarka Tina Mihelić u klasi laser radial, Tonči Stipanović u laser standardu, Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470, plivačica Sanja Jovanović na 50 metara leđno, judašica Marijana Mišković do 63 kg, te vaterpolisti.

mi

Najuspješnija nacija na MI bila je Italija sa čak 186 odličja, pri čemu 70 zlata. Turska usprkos velikoj želji nije uspjela prestići Italiju, no domaćin se može utješiti kako je osvojio rekordnih 47 zlata, te ukupno 126 medalja. Treći su bili Francuzi s 95 medalja, pri čemu 24 zlata.

Medalje je ukupno osvojila 21 zemalja od 24 zemlje koje su nastupile na MI-ju, a u svom premijernom nastupu na Mediteranskim igrama Makedonija je došla do srebra i četiri bronce. (Hurriyetdailynews.com,, HRT)