Da je starije bolje danas je postalo socijalno prihvatljivo, čak i poželjno. A sve zato što ljudi obično povezuju godine s iskustvom, a iskustvo s boljom izvedbom. Žene će zbog toga vjerojatno uvijek željeti izlaziti sa starijim muškarcima, makar im oni mogli biti i očevi…
 

– Muškarci u dvadesetima, pogotovo oni ispod 27 mogu biti prilično nezreli, ne znaju što žele u životu i teško se obvezuju. To možda ne vrijedi za sve. No stariji muškarci imaju više takta u pristupu ženi i zbog toga mogu postati kompatibilniji seksualni partneri – otkriva za Galtime Christie Hartman, ljubavna trenerica i autorica priručnika A Man’s Guide to Success with Women. Ona smatra da mlađe žene, osim što su zrelije od svojih vršnjakinja kod muškaraca traže zrelost, samopouzdanje, mudrost ali i novčansigurnost koju im mlađi muškarci ne mogu priuštiti.
Osim seksualne privlačnosti, mlade žene ponekad ne mogu pohvatati cijelu sliku problema koje donosi takav odnos. Naime, velika je vjerojatnost da stariji muškarac iza sebe "vuče" bivšu ženu, djecu i mnogo emocionalne prtljage.
– Sve to može završiti kao previše složena obiteljska dinamika za ženu u dvadesetima – kaže Karla Moore, certificirani trener za upoznavanje, te dodaje da je potrebno da žena gotovo bez ikakvih emocionalnih ožiljka kako bi pogla podnijeti teret druge žene ili maćehe.
– Treba biti iskren prema sebi i slušati svoj instinkt. Jer, muškarci koji imaju repove, najbolje će se snaći sa ženama koje vuku neke repove iz prošlosti – kaže Moore.
Stručnjakinje savjetuju da provjerite muškarčeve stavove o nekim važnim stvarima kao što su djeca ili brak, prije nego sve postane previše ozbiljno. Ako je njegova situacija previše komplicirana, isplati se i dva puta promisliti kako će odnos utjcati na vas. Pogotovo ako imate dvadeset i život pred sobom.

Izvor: AV / Vecernji.h

Akademija-Art