Zagrebačka filharmonija – Regionalni ciklus Točka-Tačka-Pika

Regionalni ciklus Točka-Tačka-Pika

ZAGREB – U petak 24.02. koncertom pod nazivom „100% romantično“ s uspjehom je nastavljen novi regionalni ciklus "Točka -Tačka – Pika".

Pokretanjem ovog ciklusa vodeći orkestri u regiji željeli su stvoriti stabilnu zajedničku platformu za kvalitetnu kulturnu suradnju te su time u potpunosti opravdali ulogu kulturnih ambasadora koji nas uvijek iznova podsjećaju da glazba usitinu ne poznaje granice.  
Uz Zagrebačku filharmoniju nastupili su američki dirigent Andrew Grams i ruski pijanist Andrej Gavrilov.
Večer je započela Jeu de cartes Igora Stravinskog, nastavljena 2. koncertom za klavir i orkestar u g-molu Camilla Saint-Saensa i završena 2. simfonijom Howarda Hansona „Romantična“ . Kako se i iz naziva koncerta moglo naslutiti, večer je bez ikakve sumnje bila romantična,jedinstvena i neponovljiva. Tome su pridonijeli vrhunski glazbenici Zagrebačke filharmonije, dirigent Grams, virtuoz Gavrilov, ali i zagrebačka publika koja je gromoglasnim pljeskom ispratila glazbene goste i jasno pokazala zašto se uvijek rado vraća u Zagrebačku filharmoniju. 

Nova glazbena uzbuđenja očekuju nas već za tjedan dana – 02.03., kada zajedno s maestrom Ignatom Mihneom i dobitnikom nagrade Zagrebačke filharmonije za najboljeg mladog glazbenika 2010. pijanistom Brunom Vlahekom krećemo na jedinstveno glazbeno putovanje simboličnog naziva – MEŠTRI I TALENTI.

Mirjana Ljubičić, Zagrebačka filharmonija

Akademija-Art