Zagrebačka filharmonija već tradicionalno ima čast nastupiti prva na 63. Dubrovačkim ljetnim igrama
DUBROVNIK – U srijedu, 11. 07. 2012.g. u 21:00h, Zagrebačka filharmonija već tradicionalno, ima čast nastupiti prva na 63. Dubrovačkim ljetnim igrama koje se  svečano otvaraju dan ranije, 10.07.2012.g.
U prekrasnom okruženju Dominikanskog samostana u Dubrovniku, orkestar Zagrebačke filharmonije nastupit će pod ravnanjem ruskog maestra Dmitrij Kitajenka, uz pratnju priznate hrvatske violončelistice Monike Leskovar.
Na programu će se naći: 5. simfonija Gustava Mahlera „Adagietto“ , Mendelssohnova „Talijanska“, 1. orkestralna suita „Morning“  E. Griega iz umjetnički uvijek izazovnog Peer Gynta te Varijacije na rokoko temu, op.33 za violončelo i orkestar i Talijanski capriccio P.I.Čajkovskog.
Monika Leskovar, jedna od najperspektivnijih violončelistica u Hrvatskoj i svijetu,  glasila je za čudo od djeteta, a svoju virtuoznost nastavila je dokazivati uspješnim nastupima u Hrvatskoj i šire. Nastupala je uz najveće svjetske orkestre i vodeće dirigente poput Valerija Gergijeva, Thomasa Hengelbrocka, Krzysztofa Pendereckog i drugih.  Dubrovčani, a i svi koji su pratili i prate Dubrovačke ljetne igre, već su mogli uživati u nastupu uspješne violončelistice koja je redovna  i uvijek rado viđena gošća Dubrovačkih ljetnih igara.
Maestro Dmitrij Kitajenko jedan je od najvećih dirigenata današnjice. Jednako cijenjen na istoku kao i na zapadu Europe, redovito ravna prestižnim orkestrima poput Berlinske filharmonije, leipziškoga Gewandhaus-orkestra, Bečkoga simfonijskog orkestra, londonskoga Philharmonia-orkestra i Filharmonijskog orkestra Francuskog radija. Postao je prvi dirigent Moskovske filharmonije 1976. godine. Tijekom 14 godina vođenja pretvorio ga je u jedan od vodećih svjetskih orkestara, nastupajući u najvažnijim glazbenim centrima Europe, SAD-a i Japana.
Uz ovako poznate i uspješne umjetnike što nam drugo preostaje nego pozvati Vas da svojim dolaskom uveličate Prvi koncert Dubrovačkih ljetnih igara te zaplovite veličanstvenim zvukovima orkestra Zagrebačke filharmonije.

Akademija-Art