Zagrebački slikari u posjetu Lipiku

razgledanje toplice lipik 3

razgledanje toplice lipik 3

Zagrebački slikari iz škole profesora Dubravka Lepeja posjetili su toplice Lipik te za obnovljene prostore darovali dvadesetak svojih slika. Uz ljubazno osoblje specijalne bolnice gostima je bio domaćin dr. Oto Kraml, zamjenik ravnatelja, a široj i umjetničkoj javnosti poznatiji kao vrsni slikar

U zagrebačkoj galeriji Sunce može se pogledati uskrsna izložba pod nazivom „Raspeti Lipik” autora dr. Kramla koja nam snažno govori o ratu i svim strahotama koje je rat ostavio. Upravo ti dojmovi s izložbe i boravak profesora Lepeja na oparavku u toplicama u Lipiku bili su poveznica za posjetu ali i prigoda da svojim slikama pridonesemo podršci i obnovi toplica.

Uz svesrdnu pomoć i gostoprimstvo dr. Kramla vrlo lako smo organizirali odlazak.

 foto-galerijaradovi

Susret likovnih umjetnika sa svojim profesorom i mentorom posebno je bio emotivan i dirljiv. Vidno oporavljen, ali još uvijek odmara se u toplicama, profesor Lepej svakog umjetnika radosno je primio, porazgovarao te pogledavši radove nije mogao skriti očio zadovoljstvo svojim dugogodišnjim radom i uspjehom. Bila je to obostrana radost. Silna je snaga u našem profesoru Dubravku Lepeju. Neumoran, šaljiv, nasmijan i dalje nam je davao uputstva i savjete kako raditi kad ga trenutno nema. Legendarni profesor ne bi bio on da nam uz one umjetničke savjete nije darovao životnu snagu i ljudsku podršku. Sve dojmove odmah je mobitelom radosno prenio svojoj kćerki u Zagrebu. Uručili smo mu pozdrave i želje za brzim oporavkom od brojnih učenika i obožavatelja kako onih mlađe tako i onih treće životne dobi te da što prije ozdravi i vrati nam se.

posjet prof dubravko lepej lipik 1

Nakon razgledavanja prekrasno uređenog i opremljenog novog dijela bolnice, ali i onog još uvijek porušenog dijela, zahvalili smo se ljubaznim domaćinima i našem doktoru te obećali da ćemo na jesen doć i izraditi još puno slika za obnovu ali i mati više vremena za pogledati punionicu nadaleko čuvenog lipičkog studenca i ergelu konja llipicanca.

Sudjelovali umjetnici: Jelčić Valerija, Peter Višnja, Zuccon Ljubica, Hadari Zdenka, Šeparović Radojka, Kapusta Danica, Jakšić Višnja, Jančiković Ivana, Vukorepa Gordana, Horvat Terezija, Matić Stevo-Stiv, Kruhek Višnja, Talijančić Ksenija, Katić Stjepan, Konečny Biserka, Ivić Vince Ivanka, Krešić Vilka, Blanuša Ljerka…

 foto-galerijarazgledanje toplica

razgledanje toplice lipik 11