Zagrebačka županija sufinancira razvojne turističke projekte

drvena kuca

drvena kuca

Županija je raspisala je javni natječaj na koji se do 15. rujna mogu javiti zainteresirani za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za takve projekte, prihvatljive za financiranje iz fondova EU

Iz Zagrebačke županije priopćili su da će subvencionirati izradu projektne dokumentacije za izgradnju i proširenje smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta: hotela, aparthotela, motela, pansiona, prenoćišta, hostela, kampova, ruralnih kuća, kuća za odmor i iznajmljivanje, ugostiteljskih objekata. Sufinancirat će se i projekti za proširenje turističke ponude odnosno za izgradnju sportskih terena za tenis, mini golf i drugih igrališta, ali i spa i wellnes centara, tematskih putova te zabavnih i drugih sadržaja.

Na natječaj za subvenciju, koja može iznositi do 50 posto prihvatljivih troškova, a najviše do 50 tisuća kuna, mogu se javiti fizičke i pravne osobe s prebivalištem odnosno sjedištem na području Zagrebačke županije ako se bave ugostiteljsko- turističkom djelatnošću i predlažu izradu razvojnih turističkih projekata na području Zagrebačke županije.

Sve informacije, tekst natječaja i potrebni obrasci dostupni su na službenoj web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr. (A.K./Radio.hrt.hr/radio-sljeme)