Zadar – Vuković u Arsenalu: Pulsacije

Arsenal, Trg Tri bunara 1, Zadar
Davor Vuković
Pulsacije
Od 10 . 08. (u 20.00 sati) do 31. 08. 2010.

 

Pogledajte galeriju radova "Pulsacije"!

Pa ako ga je temperament vodio ekspresivnoj formulaciji, intelektu­alni ga je korektiv doveo do strukturalnoga mišljenja, do slikanja kao autonomnog organiziranja plohe, stvaralaštva koje nalazi zakonitosti i znakove vlastitog ovladavanja kadrom − slikom kao parcelom univerzalnih ritmova i energetskih emanacija.

Akademik Tonko Maroević (Monografija Darko Glavan / Davor Vuković, predstavljanje u Mimari, Zagreb, 22.04.2010.)

 

Davor Vuković (1951.), slikar i književnik, dobitnik Plakete grada Zagreba za slikarstvo (1985.) i Plakete grada Zaprešića za književnost (2004.),u više od dvadeset godina umjetničkog rada i djelovanja ostvario je pedesetak samostalnih izložbi u zemlji te predstavljao Hrvatsku u Lyonu, Londonu, Zürichu i New Yorku, od 1999. do 2009. godine.

Do sada su izišle njegove četiri autorske grafičke mape.

 

U 2009. sudjeluje na međunarodnoj izložbi svjetski etabliranih slikara u Ico Gallery, Tribeca, New York. Bio je autor mjeseca svibnja u toj prestižnoj njujorškoj galeriji.

U 2010. predstavljena je monografija o životu i radu slikara i pisca Davora Vukovića u muzeju Mimara u Zagrebu, posljednje djelo te vrste u opsežnom pisanom opusu Darka Glavana, posmrtnog dobitnika Porina za životno djelo. Urednik monografije je akademik Tonko Maroević.
U 2010. drugi put izlaže u New Yorku na prvom „Inter Imago New York“u MC Gallery na Manhatnnu. Iste godine izlaže s Elisabeth Ochsenfeld iz Heidelberger Akademie, u Art Museum u Temišvaru u Rumunjskoj, i u Warmia and Mazury  koncertnoj dvorani u Olsztyn u  Poljskoj, s renomiranim svjetskim umjetnicima..
U 2004. izišla je njegova prva zbirka pjesama pod naslovom Gatara, u nakladi Matice hrvatske Zaprešić, a u 2007.  izdana mu je druga zbirka pjesama Oslanjam se na tišinu u izdanju Naklade Ceres
Od 2006. godine pridruženi je član Hrvatskog društva skladatelja.
Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) i LIKUM-a.
Živi i djeluje u Zaprešiću.
e-mail: d.vukovic1@gmail.com

Akademija-Art.hr
02.08.2010.