Skip to content

Yurkevich kreira tajice za Gerbe

Džana Mujadzić
djananouvelles@gmail.com

Yurkevich kreira tajice za kucu Gerbe

Galska kuća "Gerbe" i poznati stilist Gaspard Yurkevich, zajedno ostvaruju privlačnu i ekskluzivnu gamu tajica, dokoljenica i čarapa koja se predstavlja i na Međunarodnom Festivalu Filma u Cannesu.

Osnovana 1904. godine, kuća "Gerbe" je među poslijednjim francuskim manufakturama čarapa. Sa sjedištem u oblasti Bourgogne, bila je ekskluzivni proizvodjac carapa kuce "Dior", vise od tri desetljeca. Danas brand nastupa vlastitim snagama jer je sklopljena suradnja sa kreatorom Gaspardom Yurkevichem koji ističe :"Zajedničko djelovanje je rezultat naših, povlaštenih položaja. Najprije je odraz tradicije koju označava marka "Gerbe" i pariškog duha naše kuće"- kaže stilist čiji label postoji već 12 godina.

Gaspard Yurkevich je ostvario na desetine modela privlačnih tajica, dokoljenica i sokni, uporabom različitih materijala: tila, pamuka, vune ili Lurexa. Predivni, čipkani motivi prekrivaju čarape koje se mogu nositi cijelog dana, a posebno navečer. Paleta nijansi ide od crnog do zlatnog i savršeno kompletira vec slavni "duh Yurkevich".

Modeli će biti u prodaji već od 1. srpnja u svim prodavonicama branda "gerbe" i mnoštvu, odabranih prodajnih punktova: multimarkama ili velikim trgovačkim centrima. Suradnja dvaju marki će se produžiti i u slijedećoj, modnoj sezoni.

Akademija-Art.hr

21.05.2011.