Vogue opet obećao da neće raditi s djevojkama mlađima od 16 godina

Urednici međunarodnih izdanja Voguea, iako su obećali pa prekršili, ponovno su obećali da neće raditi s modelima mlađima od 16 godina te donijeli još neka nova pravila u sklopu "zdrave inicijative"

 
Ako neka mlađa manekenka želi dobiti posao, njezina agencija morat će časopisu dokumentom potvrditi njezine godine.

Ta nova, stroga pravila rezultat su pogreške kineskog Voguea koji je radio  sa 15-godišnjom Ondrijom Hardin, a nakon tog skandala u javnost je procurila i informacija da je i japanski Vogue prekršio dano obećanje te angažirao 14-godišnju brazilsku manekenku Thairineu Garciju.

Na javne osude i kritike oglasila se i nakon nekog vremena urednica kineskog Voguea Angelica Cheung objasnivši da je snimanje dogovoreno još prije "zdrave inicijative":
– Uistinu nam je žao što se to dogodilo i što nismo stigli na vrijeme reagirati. Ovo je naša pogreška i pobrinut ćemo se da se tako nešto više ne dogodi.

Srećom, Condé Nast International uspio je iz japanskog Voguea povući snimanje sa spomenutom Brazilkom te spasiti cijelu situaciju, a predsjednik i izvršni direktor Jonathan Newhouse nadodao je:
– Pravilo "zdrave inicijative" da se ne smije raditi s djevojkama mlađima od 16 svi trebaju vrlo ozbiljno shvatiti i zbog određenih pogrešaka još ćemo ga više postrožiti. Ispričavam se zbog pogreške u kineskom Vogueu i učinit ćemo sve da spriječimo takve stvari u budućnosti. 

Foto: Harper’s Bazaar
Izvor:Vecernji.hr