Vodostaj kod Batine prešao 650 centimetara

Dunav Batina

Dunav Batina

Kao što se i očekivalo vodostaj Dunava kod Batine prešao je 650 centimetara i sada iznosi 652 centimetra. Zbog toga su uspostavljene izvanredne mjere obrane od poplava

Vrh vodenog vala sada je u Mađarskoj. U Budimpešti bi maksimalni vodostaj trebao biti u ponedjeljak navečer, a vrhunac vodenog vala u Hrvatskoj očekuje se idući petak.

Spremno je oko 100 tisuća vreća s pijeskom koje će se danas puniti u Vukovaru, a gradit će se i nasip na pet najkritičnijih mjesta.

Trenutno je najteže stanovnicima Zelenog otoka koji do svojih kuća mogu samo čamcima. Jučer ih je obišao Osječko baranjski župan Vladimir Šišljagić.

“Hoće li doći do evakuacije to će ovisiti o rastu vode. Na vrijeme će ljudi biti upozoreni trebamo li poduzimati i ovakve mjere”, poručio je Šišljagić.

Voditelj osječkog Centra obrane od poplava Ivica Nađ poručio je da se po sadašnjim prognozama, očekuje kako će razina vode na vrhuncu vodenog vala iznositi oko 780 centimetara, što će tražiti veliku predostrožnost svih nadležnih službi. (Soundset.hr)