Vodeni val: U Zagrebačkoj županiji sve ekipe izašle na teren

poplava

Prema informacijama iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS), svi stožeri u gradovima i općinama na području Zagrebačke županije uz tok rijeke Save (Velika Gorica, Orle, Rugvica, Pokupsko, Zaprešić, Marija Gorica, Brdovec, Samobor, Sv. Nedelja i Ivanić-Grad) odnosno Kupe (Pisarovina) su aktivni, a ekipe na terenu pripremljene su za nadoilazeći vodeni val, priopćeno je danas iz Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije sa sjednice, čija su glavne teme bile stanje vodostaja i aktivnosti operativnih snaga zaštite i spašavanja na području te županije

U priopćenju se navodi da je trenutno stanje vodostaja Jesenice na ulaznom profilu iznosi 501 centimetar i da se u općini Brdovec, gdje se očekuje najveći udar, jer na određenim dijelovima nema izgrađenog nasipa, rade ‘zečji nasipi’ oko stambenih objekata.
Načelnik županijskog Stožera i zamjenik župana Rudolf Vujević rekao je da je Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije i nadalje u pripravnosti, kao i sve prateće službe Zagrebačke županije: Zavod za javno zdravstvo, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Društvo Crvenog križa i Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije te Policijska uprava zagrebačka.
"Kao i prethodnu noć, tijekom današnjeg dana i noći u prostorijama Zagrebačke županije organizirano je dežurstvo članova Stožera zaštite i spašavanja kako bi se kontinuirano mogle zaprimati informacije s terena. Također, od gradskih i općinskih stožera zatraženo je da svaka tri sata županijskom Stožeru dostavljaju izvješće o stanju na svom području te poduzetim mjerama", stoji u priopćenju iz Zagrebačke županije.
Sjednici, koja će se nastaviti u 20 sati, nazočio je i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji će večeras obići Strmec Bukevski.
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL