Skip to content

Više od milijun vjernika dočekalo Papu na Copacabani

Papa

Papa Franjo posjetio je u četvrtak navečer plažu Copacabana u Rio de Janeiru gdje se u sklopu proslave Svjetskog dana mladih okupilo više od milijun vjernika, javlja Romereports

Stigavši helikopterom, Papa se provezao četiri kilometara dugom plažom, zastajući više puta da bi pozdravio gomilu.

Vjernicima je Papa poručio da prihvate Krista i u svoje živote unesu vjeru, nadu i ljubav.

– Ako želimo da naš život ima istinski smisao i bude ispunjen, kao što želite i zaslužujete, kažem svakom od vas: Dodajte vjeru i vaš će život dobiti nov okus, imat će kompas koji će vam pokazivati put; dodajte nadu i svaki vaš dan bit će prosvijetljen i vaš horizont više neće biti mračan, nego svijetao; dodajte ljubav i vaš će život biti poput stijene sagrađene na stijeni, vaše će putovanje biti radosno, jer ćete pronaći mnoge prijatelje da putuju s vama. Dodajte vjeru, dodajte nadu, dodajte ljubav!, kazao je, istaknuvši da to daje Isus Krist.

– Dodajte Krista u svoj život i pronaći ćete prijatelja u kojeg ćete se uvijek moći pouzdati; dodajte Krista i vidjet ćete kako se šire krila nade i omogućuju vam radosno putovanje prema budućnosti; dodajte Krista i vaš će život biti ispunjen njegovom ljubavi; to će biti plodan život – kazao je.

Papa je u četvrtak ujutro posjetio sirotinjsku četvrt Varginha, favelu, pozivajući da “kultura solidarnosti” zamijeni “sebičnost i individualizam” u modernom društvu. U favelama živi više od 20 posto stanovnika grada. (Bitno.net)