Viggo Mortensen: Zašto nisam glumio Aragorna u Hobitu!

Viggo Mortensen

Viggo Mortensen

Podsjetimo, prije otprilike godine i pol tvrdio je kako Aragorna nećemo vidjeti u filmu Hobit jer mu nije ponuđena uloga, a sada je ‘otkrio’ da ju je odbio jer se lik Aragorna ne pojavljuje u knjizi

Dakle, njegovo ne pojavljivanje u novim filmovima Petera Jacksona je isključivo iz altruizma: ”Prije početka snimanja 2008. godine producenti su me pitali jesam li zainteresiran za ulogu Aragorna. Pitao sam ih jesu li svjesni da se Aragorn ne pojavljuje u knjizi Hobit i da postoji ‘rupa’ od 60 godina među knjigama?!”

Ove ‘moralne dvojbe’ nisu imali njegov kolega Elijah Wood koji se u Hobitu nakratko pojavio kao Frodo Baggins, a otprije je poznato i da će Orlando Bloom reprizirati ulogu Legolasa. Fanovi knjiga i filmova su to simpatično komentirali činjenicom da hobiti i vilenjaci ionako žive dulje od ljudi pa je zato njihovo pojavljivanje bilo moguće.

Danas na Novom Zelandu, a sutra u Velikoj Britaniji održava se premijera Mortensenovog novog filma na španjolskom jeziku Svi imamo plan (Todos tenemos un plan / Everyone Has a Plan), a sigurno je ovom izjavom barem malo ‘uzbrukao duhove’ i privukao dodatnu publiku. (MojTv.hr)

{youtube}gcgbx_VKcgM|500|400|0{/youtube}