Vienna Art Week 2013

VAW 13

VAW 13

Danas se otvara osmi po redu bečki umjetnički festival pod nazivom VIENNA ART WEEK koji će se ove godine pod motom „Projecting Worlds” trajati do 24. studenog

Organizator festivala tzv. Art Cluster Vienna koji uključuje mnogobrojne bečke kulturne institucije, kao što su između ostalog Akademija primijenjene umjetnosti, Albertina, Bečki arhitektonski centar, Belvedere, KUNSTHALLE, Muzej povijesti umjetnosti, Leopold Museum, LIECHTENSTEIN MUSEUM, MAK, MuseumsQuartier, WIEN MUSEUM te mnoge druge, i ove je godine osmislilo široku programsku paletu koja će i stručnjacima i kulturnoj publici podjednako pružiti mogućnost informiranja o raznolikosti bečke umjetničke scene.

Sa stotinjak pojedinačnih manifestacija VIENNA ART WEEK predstavlja najveću bečku godišnju manifestaciju koja obuhvaća presjek umjetnosti od baroka sve do danas. Cilj festivala je objedinjavanje aktivnosti na području likovne umjetnosti te na taj način pozicioniranje Beča kao međunarodno priznatog centra umjetnosti.

Specijalne vođene ture kroz izložbe, napeti uvidi u privatne i javne zbirke umjetnina, razgledavanje gradskih spomenika kulture, posjeti ateljeima bečkih umjetnika, arhitekata i dizajnera, otvorenja izložbi u velikim muzejima i galerijama, performansi, diskusije s umjetnicima i kolekcionarima te mnogobrojna predavanja samo su dio ovogodišnjeg programa koji stvara poticajan i kreativan ambijent za umrežavanje i razmjenu iskustava.

Težište ovogodišnjeg festivala zasigurno će i ove godine ponovno privući mnogobrojne ravnatelje muzeja, kustose, kolekcionare, kritičare, umjetnike, galeriste te napose zaljubljenike u umjetnosti.

Više o samom programu bečkog tjedna umjetnosti potražite na http://www.viennaartweek.at/.