Skip to content

Vidošević: Prevareni muž uvijek posljednji dozna!

vidosevic PXL

Nakon jučerašnjeg uhićenja Zdenke Peternel, donedavne bliske suradnice Nadana Vidoševića, u HGK su sazvali konferenciju za novinare, ali je na kraju, umjesto brojnih odgovora, predsjednik HGK novinarima dao samo dvije kratke izjave. Na pitanje kako je moguće da ništa nije znao o višegodišnjem kriminalu najbliže suradnice, šef HGK predstavio se kao prevareni, neinformirani muž, koji posljednji doznaje za prevaru…

‘Ne treba ni kazati da smo prije svega svi iznenađeni i da je ovo jedna vrlo neugodna situacija za ovu kuću. Htio bi poručiti vama i svim zaposlenicima kuće da u ovakvim okolnostima treba raditi više i bolje, jer je ova kuća prevažna za hrvatsko gospodarstvo. Što se tiče postupka mi ćemo u potpunosti surađivati s nadležnim tijelima i potpuno smo otvoreni i kooperativni’, izjavio je Nadan Vidošević, predsjednik HGK.

Na pitanje kako je moguće da ništa nije znao, o kriminalu donedavno prve i najbliže suradnice, Nadan Vidošević je rekao: ‘Između ostaloga kažu da muž uvijek zadnji dozna. Sve je moguće, ali moramo voditi računa da se prvo nekome pravomoćno dokaže krivnja’.

Nakon te izjave Vidoševićeva glasnogovornica Martina Sokač Saraga prekinula je konferenciju, zabranivši dodatne izjave. U njegovoj pratnji pojavile su se dvije potpredsjednice Komore, Jasminka Trzun i Vesna Trnokop Tanta, ali ni one nisu davale izjave.

Nije bilo prilike da se Vidoševića pita kako to da mu nisu bili sumnjivi brojni skupi marketinški poslovi dodjeljivani izravnom pogodbom, na koje je upozoravala čak i Državna revizija, i razmišlja li možda o ostavci, nakon goleme štete koja se dogodila za vrijeme njegovog mandata.

Podsjetimo, jučer stigla vijest da je donedavnoj pročelnici HGK Zdenki Peternel određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje je zajedno s dvojicom suosumnjičenika iz Komore izvukla više od 32 milijuna u periodu od 2005. do 2011. godine. (Patrik Maček/Pixsell, Tportal)

mala retrospektiva
Adventska bajka nadomak Samobora
Etno Farma Mirnovec prava je bajkovita oaza za sve ljubitelje domaćih delicija ...08th Dec 2022
IZLOŽBA KOJA JE RAŠIRILA RUKE
U svakom vremenskom periodu, a kamoli ne u ovo iznimno zahtjevnom, ovakva izlož...26th Feb 2022