VIDEO: Sramotan dogovor Talijana i Rusa za izbacivanje Hrvatske!

hrvatska

hrvatska

Hrvatska nogometna reprezentacija starosti do 17 godina pobijedila je Ukrajinu 2:1, ali im to nije bilo dovoljno za polufinale Europskog prvenstva. Mladi Ukrajinci poveli su u 17. minuti pogotkom Cigankova , a na 1:1 izjednačio je Halilović u 40. minuti iz kaznenog udarca. Pobjedu Hrvatskoj osigurao je Murić u 71. minuti nakon što je Halilović izveo udarac iz kuta

Unatoč pobjedi, dalje idu Rusi i Talijani koji su, kao što su se svi i pribojavali, odigrali baš potrebnih 1:1 te tako izbacili Hrvatsku iz kombinacije.

“Bio sam na pustim Uefinim predavanjima o fair-playu, o izbjegavanju namještanja utakmica, a onda se na velikom natjecanju dogodi ovakva farsa” – rekao je izbornik naše reprezentacije Ivan Gudelj komentirajući zadnjih dvadesetak minuta tog susreta u kojima i Rusi i Talijani uopće nisu pokazivali namjeru da igraju nogomet.

Našima je za utjehu ostalo to da su trećim mjestom u skupini izborili nastup na Svjetskom prvenstvu koje se održava od 17. listopada do 8. studenog u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

{youtube} z7b_lThDooI|500|400|0{/youtube}

Europsko prvenstvo U-17, skupina B, 3. kolo:

Hrvatska – Ukrajina 2:1
Italija – Rusija 1:1

Hrvatska: Marić, Mamić, Ćaleta-Car, Prce, Šunjić, Bašić, Roguljić (od 45. Stolnik), Halilović, Vojković (od 63. Fiolić), Brodić, Murić.

Poredak:

Rusija 5 (4:1)
Italija 5 (3:2)
Hrvatska 5 (2:1)
Ukrajina 0 (2:7)

(Foto: Hrvatski nogometni savez, Soundset)