Skip to content

VIDEO: Ovako su Severina i Ivana Banfić izgledale 1991. godine

severina

Iz glazbenih arhiva ‘iskopan’ je prvorazredni raritet, pjesma Oglasi iz 1991. godine, koju su još na samom početku svojih karijera zajedno otpjevali Severina Vučković, Mladen Burnać, Ivana Banfić i Sandi Cenov!

Snimka je godinama bila zagubljena i pronađena je sasvim slučajno prije nekoliko dana, a sada je digitalno obrađena i remasterirana.

Inicijator i idejni začetnik ovog okupljanja bio je Mladen Burnać, koji je tada bio lider, pjevač i gitarist zagrebačkog rock benda Brze Banane (objavili su jedan LP album 1990. godine, te ovu pjesmu kao singl na vinilu 1991.). Samu pjesmu, kao zafrkanciju i parodiju na veoma popularne ljubavne oglase u tadašnjem tjedniku Arena, napisali su Mladen (glazba) i njegov brat Ante (tekst).

Kada je bend u studiju počeo snimati pjesmu kao novi singl, Mladen je došao na ideju da bi bilo zanimljivo da u njoj ugosti još nekoliko pjevača, te je tako pozvao Severinu, Ivanu Banfić i Sandija. Severinu je zapazio kao vrlo talentiranu pobjednicu nekog natječaja novih pjevača, Ivanu je znao otprije kao klavijaturisticu i back vokal bendova koji su pratili poznate pjevače, a isto tako i Sandija koji je već pjevao u nekoliko sastava i trenutno bio u bendu Novi Fantomi.

a istu pjesmu je snimljen i video spot u nakadašnjem legendarnom zagrebačkom klubu Big Ben u Bogovićevoj ulici, ali s obzirom da su svi protagonisti ove zanimljive suradnje tada bili još neafirmirani pjevači, a te su te godine počela i ratna zbivanja, nakon samo jednog zajedničkog nastupa na Zagrebačkoj Biciklijadi u Šmidhenu, sve je ubrzo palo u zaborav, da bi kasnije ipak svi nastavili sa solo karijerama.

Pronađen je i spomenuti video spot koji će nakon tehničke obrade, za desetak dana, biti po prvi puta emitiran na gotovo svim televizijskim postajama u Hrvatskoj i regiji. (Youtube, Hot.net.hr)

{youtube}g-AILw4P-38|500|400|0{/youtube}

mala retrospektiva

Lidija Bačić i prijatelji - NOVOGODIŠNJI KONCERT 2022.

Za početak 2022. godine, na YouTube kanalu 24sata pripremili su spektakl. uUživ...
01st Jan 2022

Lana.S - Uz tebe volim se

Kantautorica i multiinstrumentalistica Lana Škrgatić napisala je pjesmu "Uz teb...
21st Apr 2022