Vesna Kolobarić skupno izložbe u Italiji

Muzej-Palača Libera, Villa Lagarina, Trento, Italija
Vesna Kolobarić
Ispovijed
od 3. 12. 2011. do 15. 01. 2012.

Kustos: Francesca Canapa

ISPOVIJED


Prsten sa motivom križa je bijelo-crnih tonova…kao i istina ispovijedi…crno bijeli svijet ljudske savjesti. Postavlja se pitanje da li je čovjek nevin poslije ispovijedi iako su loša djela učinjena? Koliko je jaka čovjekova vjera u Boga i da li je spreman preispitati što su stvarne vrijednosti?

Ovo je moderna i javna verzija ispovijedi. Gestikulacijom ruku pričamo svoju istinu, izražavamo emocije sugovorniku, ispovijedamo mu se, izražavamo svoje poštovanje, sumnje, naklonost, ljubav…Ako priča nije istinita tada se savjest u svojoj intimi crveni od srama…crvena nit provučena kroz srebrenu cijev je podsjetnik savjesti.
Namjerno sam raslojavala strukturu srebra sa vidljivim slojevima listića, djeluje krhko i snažno istovremeno. U pojednostavljenoj varijanti dekorativni elementi su prezenteri sadržaja interijera Palače Libera.

Vesna Kolobarić

VESNA KOLOBARIĆ (1967. Osijek) diplomirala je dizajn tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu (1991. g.), u ateljeu umjetnika nakita Lazera Lumezija učila je izradu nakita od plemenitih kovina (2004. g.), u IVORA školi informatike u Osijeku završila je web design (2010. g.).


Bavi se izradom unikatne odjeće, oslikavanjem tekstila, patchworkom, quitom, ručnim tkanjem, digitalnim dizajnom i printom, eksperimentalnim tehnikama, tekstilnim skulpturama, prostornim i zidnim objektima, izrađuje nakit od srebra i u tehnici lemljenja. Izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u galerijama i muzejima i na modnim revijama – Hrvatska, Slovenija, Izrael, Austrija, USA i Italija. Surađivala je sa HNK u Osijeku, duži niz godina organizirala projekte iz kulture u Đakovu. 2011. g. prošla je natječaj i ušla u katalog dizajnera sjeveroistočne Europe u organizaciji agencije „Zavod Big“

U različitim ciklusima radova istražuje kako psiho-socijalni, ekonomski i ekološki utjecaji oblikuju vizualni identitet pojedinog vremena, kako tehnološki i znanstveni napredak utječe na upotrebu materijala u umjetničkom stvaralaštvu. Sve je to izraženo kroz cikluse radova „Panonske igre“, „U očekivanju Godota“, „Bezvremeno“, „Frontalni tam-tam“, „Jastuci“, „Paljevine“…

Članica je tekstilne sekcije ULUPUH-a (Udruženje Likovnih Umjetnika Primijenjenih Umjetnosti Hrvatske) HZSU-a (Hrvatske Zajednice Samostalnih Umjetnika) i GIOIELLODENTRO grupe umjetničkog nakita u Italiji. Dobitnica je više nagrada i priznanja za umjetnički rad.

e-mail: art@vesna-kolobaric.com 
www.vesna-kolobaric.com

Akademija-Art.hr
03.12.2011.