Velika Nikina pobjeda: Vratio vjeru, ali i navijače

hrvatska nogomet

hrvatska nogomet

Teško je donositi sud o Kovaču nakon samo desetak dana provedenih s igračima i dvije utakmice protiv Islanda, ali Hrvatska je na Maksimiru ponovno izgledala kao Hrvatska na koju smo se navikli, poletna, lepršava i željna pobjede

Sramotnim podmetanjem 70 popijenih piva osmorici hrvatskih nogometaša u hotelu nakon nule u Reykjaviku pokušali su islandski mediji narušiti mir u našoj reprezentaciji. Gotovo 83 posto čitatelja našeg portala u anketi je glasovalo da vjeruje u te priče Islanđana, ali jedan je čovjek znao da je bespredmetno raspravljati o tome iako su ga i islandski kolege pokušali isprovocirati na konferenciji za novinare dan uoči utakmice.

Riječ je dakako o hrvatskom izborniku Niki Kovaču koji je u samo deset dana uspio napraviti uistinu puno. Vratio je vjeru u reprezentaciju, a što je najvažnije, iako moramo priznati da na Islandu to nismo vidjeli, vratio je vjeru igračima da mogu, makar i s igračem manje, jurišati 90 minuta na terenu za Hrvatsku.

Teško je donositi sud o Kovaču nakon samo desetak dana provedenih s igračima i dvije utakmice protiv Islanda, ali Hrvatska je na Maksimiru ponovno izgledala kao Hrvatska na koju smo se navikli, poletna, lepršava i željna pobjede.

Za razliku od svog prethodnika Igora Štimca, Kovač se ne razbacuje izjavama da ćemo biti svjetski prvaci, već želi ići korak po korak, jer tako je naučio. Island možda nije protivnik po mjeri nakon kojeg treba davati neki sud, ali Niko je na dobrom putu.

Na dobrom je putu jer smo nakon dugo vidjeli toliko spominjano zajedništvo među reprezentativcima, ali ono što je Kovačeva najveća pobjeda jest to što je vratio navijače. Iako su se mnogi bojali kako će Maksimir ovog puta reagirati na reprezentativce, skandiranje Modriću, Kovačiću, Kovaču… dokaz je da je Maksimir trebalo samo razbuditi, a jedini lijek za to bila je igra kakvu je Hrvatska pružila u utorak navečer.

I zato neka sad igrači proslave ovaj veliki uspjeh. Modrić kaže da su ih Islanđani posramili time da mogu popiti samo 70 piva. Neka, dečki, popijte i koje više jer ono što je u utorak viđeno na Maksimiru za i nakon utakmice dokaz je da ste to i zavrijedili. (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, MM/VLM/Vecernji.hr)