Velesajam: Spoj kulturne baštine sa zdravim i učinkovitim življenjem

Od srijede do nedjelje na Zagrebačkom velesajmu održavaju se čak tri sajma koja spajaju hrvatsku kulturnu baštinu sa zdravim i energetski učinkovitim življenjem

 
Novu sezonu sajmovanja otvara po prvi puta Sajam županija koji će na jednom mjestu prvi puta predstaviti kulturnu i gastronomsku ponudu svih hrvatskih županija. Uz to će svaka županija predstaviti i svoje gospodarske potencijale i mogućnosti za investiranje.
Tako će se na jednom mjestu moći vidjeti turističko kulturne županijske manifestacije, materijalna i nematerijalna baština, ali istovremeno kupiti i gastronomske specijalitete ili razgovarati o mogućim ulaganjima. Sajam županija će predstaviti sve najbolje što u svojoj raznolikosti može ponuditi Hrvatska.
Na Zagrebačkom velesajmu će se paralelno održavati i Sajam energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, sektoru koji je postao prioritetan u ciljevima Europske unije i Hrvatske. Posjetitelji će se moći upoznati kako smanjiti potrošnju energije i uštedjeti, koliko je potrebno investirati, koja ih procedura čeka, koje materijale koristiti i koji su poticaji za energetsku učinkovitost. U sklopu sajma će se održati i konferencija o obnovljivim izvorima i energetskoj učinkovitosti u Hrvatskoj.
Alternativni i zdraviji načini liječenja i življenja će se predstaviti na trećem po redu sajmu Mystic. U sklopu njega bit će održano čak 80 sati predavanja i radionica, a posjetitelji će se moći upoznati s uzgojom organske hrane, ljekovitim biljem, aroma terapijom, zdravom prehranom, uređenjem doma po feng shui principima i slično. Organizatori kao atrakciju ističu piramidu za meditaciju i labirint od bundeva i gongova.
Također, ovaj sajam će predstaviti i sve škole joge koje postoje u Hrvatskoj i demonstrirati primjenu joge za zdraviji život.
– Povedite obitelj, djecu prijatelje na Sajam županija i iskoristite vrijeme u zabavi, učenju i plesu! Obećavamo pregršt događanja i dobar provod – poručili su iz Zagrebačkog holdinga u čijem sastavu je Velesajam.