Skip to content

Veić, Topić i Pavić bez 2. kola Umaga

Antonio Veic

Hrvatski tenisač Antonio Veić nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira Croatia Opena u Umagu. Bolji od njega u 1. kolu bio je srpski igrač Viktor Troicki sa 7:6 (6), 6:1 nakon sat i 34 minute igre

Veiću je ovo bio peti nastup u glavnom ždrijebu turnira u Umagu, ali još uvijek čeka prvu pobjedu. Nakon Francuza Mathieua Montcourta, Talijana Simonea Bolellija, Argentinca Diega Junqueire i Slovenca Blaža Kavčiča uspješniji je bio i Troicki. Štoviše, Veić u tih pet susreta nije osvojio nijedan set.

Najbliži osvajanju prvoga seta u Umagu Veić je bio u prvom setu protiv Troickog u kojemu je u ‘tie-breaku’ imao tri vezane set-lopte kod vodstva 6-3, ali je potom izgubio pet poena zaredom, što se na kraju pokazalo i odlučujućim trenutkom susreta.

Veić je poveo s 4:2 u prvom setu, ali nije uspio zadržati prednost ‘breaka’, da bi kod zaostatka 5:6 uspio ponovno oduzeti servis Troickom i tako osigurati ‘tie-break’. U odlučujućoj igri stigao je do velike prednosti (6-3) koju nije znao pretvoriti u set. U drugom setu naš se igrač dobro držao u prva tri gema, ali nakon što je u četvrtom izgubio servis potpuno se raspao i Troicki je lako završio meč.

Topiću jedan gem protiv Berlocqa

Hrvatski tenisač Joško Topić, koji je glavni turnir izborio kroz kvalifikacije, izgubio je u prvom kolu od Argentinca Carlosa Berlocqa koji mu je prepustio samo jedan gem (6:0, 6:1). Bio je to prvi meč 29-godišnjeg Topića u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira.

Protiv iskusnog Argentinca, trenutačno 43. igrača svijeta, Topić nije imao izgleda. Izgubio je svih sedam gemova na svoj početni udarac, a jedini gem osvojio je na Argentinčev servis kod zaostatka 0:3 u drugom setu.

Pavić izgubio od Monfilsa

Nakon Veića i Topića, plasman u drugo kolo Vegeta Croatia Opena u Umagu nije uspio izboriti ni Mate Pavić. Izgubio je od francuskog tenisača Gaela Monfilsa sa 5:7, 2:6 nakon sat i 20 minuta igre.

Pavić je u prvom setu dvaput imao ‘break’ prednosti protiv uglednog protivnika – kod vodstva 5:4 servirao je i za set, ali je zatim izgubio tri gema zaredom. U drugom setu 20-godišnji Splićanin više nije imao snage za jači otpor bivšem članu TOP-a 10 najboljih igrača svijeta.

Rezultati susreta 1. kola ATP turnira u Umagu igranih u utorak:

Viktor Troicki (Srb) – ANTONIO VEIĆ (Hrv) 7:6 (6), 6:1
Carlos Berlocq (Arg/8) – JOŠKO TOPIĆ (Hrv) 6:0, 6:1
Gael Monfils (Fra) – MATE PAVIĆ (Hrv) 7:5, 6:2
Blaž Kavčič (Slo) – Florian Mayer (Nje/7) 6:7, 6:0, 7:5
Martin Kližan (Slk/6) – Paolo Lorenzi (Ita) 6:2, 6:1
Tommy Robredo (Špa/5) – Jan Hajek (Češ) 6:3, 6:2
Andreas Haider-Maurer (Aut) – Jiri Vesely (Češ) 6:4, 6:4
Albert Montanes (Špa) – Dušan Lajović (Srb) 7:6 (3), 6:1
Aljaž Bedene (Slo) – Boy Westerhof (Niz) 6:2 6:2

Foto: Tportal.hr, HRT