Većina hrvatskih medija solidarna u mržnji i lopovluku

mediji u Hrvatskoj

mediji u Hrvatskoj

Referendum je došao, referendum je prošao, isti taj referendum, zahvaljujući hrvatskim medijima zatrovao je atmosferu u Hrvatskoj do usijanja, nakon čega je iz građanske inicijative ‘U ime obitelji’ stigao očajnički, iako pomalo nepromišljeni, potez, nekim medijima uskratili su akreditacije za direktno javljanje iz stožera u ‘izbornoj noći’, koja je postala i pobjednička noć za ogromnu većinu Hrvata. Nisu imali izbora, klupko mržnje prejako se zakotrljalo

Naravno, u državi u kojoj dobar dio medija maltretira hrvatske građane, u kojoj taj isti dobar dio medija legalno pljačka hrvatske građane, niste ni mogli očekivati ništa drugo nego da se mediji solidariziraju jedni s drugim u mržnji, ali i u profiterstvo na uštrb hrvatske sirotinje. Njih ne zanimaju razlozi zašto su nekome uskraćene akreditacije, njih isključivo zanima ‘pravo na informaciju’, no, zar je pravo na informaciju pravo na fašizam, na govor mržnje…? Medijska kasta ne smije niti u jednoj zemlji, pa ni u Hrvatskoj, imati veća ili manja prava od svih ostalih prosječnih građana.

Kakvo pravo ima Jutarnji list ako novinari spomenute tiskovine dokazano lažu? Naime, Davor Butković IZMIŠLJAO JE ANKETE I INTERVJUE i to nekoliko puta, zašto nitko iz ‘solidariziranih’ medija nije tražio od Jutarnjeg lista da se takve novinare ukloni iz medijskog prostora s obzirom da sramote hrvatsko novinarstvo i struku općenito? Idemo dalje, zar je pravo na informaciju pravo novinara da zovu ubojice na naše roditelje kao što je to činila Jelena Lovrić iz Jutarnjeg lista koja se početkom devedesetih ‘hranila fašizmom’, da bi se poslije zaljubila u Sanadera? Ne, ni, ona nije marginalizirana u hrvatskom medijskom prostoru, eno je i dalje u tiskovinama legalnog ratnog profitera širi mržnju, zvijezda mračnog sjaja – po svom običaju i dalje jaše. Pravo na informaciju, sloboda medija, osnovne su demokratske tekovine svake demokratske države, međutim pravo na obmanu nije demokratsko pravo to je totalitarni relikt prošlosti.

Zar hrvatski mediji, u kojima radi dobar dio Soroseve mladunčadi, u kojima Miljenko Jergovića izražava svoje razumijevanje za fašističke koljače te istovremeno prostači kao kočijaš pred birtijom, imaju posebno pravo i imunitet na mržnju? Mogu li vlasnici medija, neki novinari, biti izuzeti od plaćanja poreza? Dali smo pravo parazitima s Hrvatske televizije da nas legalno deru svaki mjesec otimajući nam lovu iz ionako tankog novčanika, oni imaju pravo raditi 4 sata tjedno i za tako nešto dobiti 12 tisuća kuna, no, tko je nas pitao želimo li financirati parazitluk i partijsku televiziju, koja je dokazano režimska? Kakvo mi imamo pravo da ne financiramo parazite? Puno smo im prava dali, kada kažemo njima onda mislimo na medije, a oni nas i dalje mrze. Koje pravo ima portal Matije Babića, čiji primitivni govor mržnje na Facebooku ledi krv u žilama većini hrvatskih, i ne samo hrvatskih, građana, naime, zbog mržnje blokirao ga čak i Facebook, da na svom posjećenom portalu objavljuje nakon završetka referenduma hrvatsku zastavu sa svastikom dok su u pozadini, dakle, iza svastike, svećenici Katoličke crkve? Nitko nije reagirao, uključujući uvijek trijeznog Zdenka Duku. Ne, ne bojimo se reći da čovjek pije, jer stvarno pije, što znači da mu mjesto nije na vrhu Hrvatskog novinarskog društva. Zar građani nemaju pravo na informaciju i zar nemaju pravo znati tko im ‘vodi medije’? Hrvatske institucije moraju reagirati na ovaj bjesomučni govor mržnje iz dijela hrvatskih medija, referendum je došao i prošao a oni luduju i dalje , reakciju medija ne treba očekivati, naime, oni su ipak solidarni u mržnji prema hrvatskim građani, zato su im građani napokon poručili – dosta fašizma u javnom prostoru, dosta lopovluka, dosta mržnje i dosta nam je pijanica..

Jesu li mediji i njihovi potrčci, poput hrvatske sveučilišne posvuduše, profesora Ivana Rimca, kome bi bilo bolje da radi svoj posao na fakultetu umjesto da na javnom radiju priča uglavnom ideološki ostrašćene bedastoće, shvatili poruku? (Tinolovka-news)