Vaterpolisti Juga prvaci Hrvatske


 
Dubrovačkim vaterpolistima ovo je 50. trofej u povijesti
 

U finalnoj seriji Jug s 3:0 pobijedio je Primorje

 
Po deseti put, četvrti put zaredom, vaterpolisti Juga pobjednici su prvenstva Hrvatske što se igra pod pokroviteljstvom Večernjeg lista.
 
Kapetan Nikša Dobud, nakon pobjede u trećoj utakmici finala nad Primorjem visoko je na bazenu u Gružu podignuo pehar namijenjen prvaka. Ukupnih 3:0 u pobjedama, u posljednjoj utakmici Jug je nad Primorjem slavio 9:7 (2:3, 3:2, 2:0, 3:1) što dovoljno kazuje o uvjerljivosti trijumfa Dubrovčana.
Primorje je bolje ušlo u utakmicu, vodilo s 3:1, promašilo i peterac, a onda je sredinom druge četvrtine Jug krenuo. Frano Vičan zaključao je svoja vrata, Dubrovčani su namjestili nišanske sprave, posebno s igračem više (ukupna realizacija igrača više 13:8) i počeli su grickati prednost Riječana. Kada je tri minute prije kraja na semaforu zasvijetlilo 9:6, pogodak je postigao Paulo Obradović, bio je to znak da slavlje u Gružu može početi. Riječani su slabo igrali s igračem više (realizacija 12:3), dvaput nisu iskoristili i dva igrača više u bazenu i tu mogu tražiti glavne uzroke poraza.
Da sve ne bi proteklo u mirnom tonu pobrinuli su se direktor Juga Goran Sukno i trener Primorja Zoran Roje, koji je zbog isključenja u drugoj utakmici, dvoboj pratio iz svečane lože. Roji je zasmetala reakcija Sukna kada je isključen pomoćni trener Primorja, Jugov direktor inzistirao je da isključeni ode na tribine, pa je iz svečane lože došao do Sukna i gurnuo ga. Cijela mučna scena zbila se iza klupe Primorja, pao je i pokoji udarac, nije to trebalo proslavljenim reprezentivcima. Sve je trajalo tek desetak sekundi, uzavrele strasti brzo su se smirile. Sukno je otišao u klupski kafić odakle je odgledao kraj utakmice, a Roje se zaključao u svlačionicu i smirivao se lupajući po zidovima.

Fozo: FAH
Izvor: Vecernji.hr

Akademija-Art