U Galeriji Gospodarske škole u Varaždinu, 26. siječnja 2011. godine otvorena je izložba slika varaždinskog kipara i slikara Mladena Rajna

Trinaestom samostalnom izložbom Mladen Rajn se po prvi puta predstavlja varaždinskoj likovnoj publici svojim apstraktnim ciklusom i to slikama nastalima unatrag nekoliko godina.

Pogledajte galeriju radova!

Pogledajte fotografije s otvorenja!

Na dvadesetak slika objedinjenih pod nazivom „Fragmenti“, a rađenih u tehnici akrilika te u kombiniranoj tehnici, podjednako je zastupljena lirska i geometrijska apstrakcija.

Prema riječima profesorice Gordane Kokanović-Krušelj, ujedno i autorice predgovora u katalogu „Rajnovim kiparskim djelima, figurativnome i apstraktnome slikarstvu, zajedničko je upravo ono čemu teže svi autori,a to je osobnost koja je primjetna u svakome djelu. Rajn promatraču pruža upravo takvu mogućnost iščitavanja, uz neodoljivi dojam da se radi o umjetniku spremnom neprestano istraživati.“

U glazbenom dijelu programa nastupio je Gudački kvartet Glazbene škole u Varaždinu te na gitari Hrvoje Šenjug, maturant Glazbene škole.

Prisutnima se prigodnim riječima obratila i izložbu otvorila ravnateljica Gospodarske škole Varaždin, gđa. Katica Kalogjera Novak.
Izložba ostaje otvorena za razgledavanje do 01. ožujka 2011. godine.

Akademija-Art.hr
27.01.2011.