Vanja Popek izlaže u Zavičajnom muzeju grada Rovinja

Vanja Popek u Zavičajnom muzeju grada Rovinja

U utorak 21. lipnja 2011. u 20.30 sati predstaviti će se svojom samostalnom izložbom slika umjetnica Vanja Popek. Umjetnica je izniknula iz sjemenja istarske likovne scene.

Mlada generacija umjetnika koja je prije i za vrijeme Akademskog školovanja živjela s već tradicionalnim, afirmiranim likovnim zbivanjima u Istri. Upravo je na toj bogatoj, tradicionalnoj likovnoj sceni umjetnica prepoznala beskompromisne vrijednosti u likovnom izrazu. Vrijednosti koje ne podnose podilaženje komercijalnim standardima. Umjetnica jednostavno ignorira dopadljivost. Njezino je stvaranje okrenuto prvenstveno sebi samoj. Njezina su platna svojevrsni osobni dnevnik; bilježnice u koje zapisuje svoja promišljanja a crtež postaje važna komponenta slika.
 

Izložba je postavljena u maloj Galeriji Zavičajnog muzeja Grada Rovinja.

Vanja Popek, akademska slikarica – grafičarka, rođena je 1976. godine u Zagrebu. Školu primijenjenih umjetnosti završila u Puli 1995. godine. Iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, na kojoj je diplomirala 2000. godine u klasi profesora Miroslava Šuteja. Pohađala je Guttenbergov institut za grafiku u Meinzu (Njemačka), sudjelovala u brojnim skupnim izložbama i umjetničkim kolonijama, a svoje je radove predstavljala na samostalnim izložbama u priznatim galerijama. Pod natuknicom suvremena likovna umjetnost uvrštena je u Istarsku enciklopediju leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, izdanje iz 2005. godine. Od kraja 2006. godine ponovno živi i radi u Zagrebu.

Kontakt:
Borovci 17, 10000 Zagreb