Skip to content

Uz vatromet, pjesmu i šampanjac Hrvati ušli u 2013.

Diljem Hrvatske sinoć se veselo, uz zvukove popularne glazbe, vatromete i alkohol ušlo u Novu godinu. Nezaobilazne su bile i čestitke gradonačelnika

U Zadru je novogodišnji doček priređen na Narodnom trgu i u Varoši. Vinkovci su u novu ušli uz zvuke tamburica i Slavonia benda, a na hektolitre se ispijalo kuhano vino. U ponoć im je sve najbolje zaželio gradonačelnik Mladen Karlić.

Dubrovčane su na Stradunu Novi fosili uveli u Novu godinu, a slavilo se uz bakljadu, dok je u ponoć sa čašom šampanjca u ruci svojim građanima čestitku s pozornice odaslao gradonačelnik Andro Vlahušić.


Bjelovar (Foto: Damir Špehar/PIXSELL)

Uz zaista spektakularan vatromet su Splićani ispratili staru 2012. i ušli u Novu godinu. Na Rivi su građane zabavljali TBF, Zlatko Pejaković i grupa Rišpet, a s njima je nazdravio i gradonačelnik Željko Kerum.

U Rijeci na Korzu je prvu čestitku građanima uputio gradonačelnik Vojko Obersnel. Svirali su im rockeri iz grupe Mandril, ponovno okupljanje grupe Denis&Denis probudilo je nostalgiju, dok su program zatvorili "veterani" iz Psihomodo popa Davora Gopca.
Varaždinci su staru godinu ispratili na Korzu uz valcer, prskalice, šampanjac i novogodišnji maraton. Prvu čestitku Šibenčanima na trgu ispred zgrade županije poslali su gradonačelnik Ante Županović i župan Goran Pauk. Za dobru zabavu bili su zaduženi domaći zabavljači iz grupe Berekini.

Osijek (Foto: Marko Mrkonić/PIXSELL)

Grupa Lyra i Igor Delač zabavljali su Osječane u novogodišnjoj noći, a sve najbolje su im u ponoć zaželjeli gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić. Nekoliko stotina ljudi u Krapini je na Trgu Ljudevita Gaja uz glazbeni program i vatromet dočekalo Novu godinu.


Pula (Foto: Dusko Marušić/PIXSELL)

Pulski Forum bio je premalen za sve ljude koji su staru godinu željeli ispratiti uz Nenu Belana. Nakon čestitke gradonačelnika Borisa Miletića uslijedio je veličanstven vatromet. U Koprivnici su građani slavili na glavnom gradskom trgu.


Zadar (Foto: Zeljko Mršić/PIXSELL)

U Bjelovaru je ispraćaj Stare i doček Nove godine organiziran u atriju Gradske uprave, a unatoč štednji bilo je veselo, raspjevano i rasplesano uz podršku Vedrana Jagodića i grupu Hot Stuff. Iza ponoć je građanima čestitao i nazdravio šampanjcem gradonačelnik Antun Korušec.


Koprivnica (Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL)

Uvodna slika: Split (Foto: Tino Jurić/PIXSELL)
Izvor: Vecernji.hr