zeljko bulat-PXL

Željka Bulata, bivšega dugogodišnjeg ravnatelja Nacionalnog parka Krka, USKOK je optužio zbog primanja i davanja mita u gospodarskom poslovanju. Tereti ga da je posao nabave opreme za nacionalni park dao drugookrivljenom vlasniku jedne tvrtke, koji mu je zauzvrat kupio i opremio gliser

Bulat je tijekom 2011. i 2012. u Šibeniku od 38-godišnjeg vlasnika tvrtke zatražio da mu kupi gliser, ugradi izvanbrodski motor, opremi ga i registrira na njegovu tvrtku te da mu ga otplaćuje u ratama, čime se okoristio za više od sto tisuća kuna, izvijestilo je Državno odvjetništvo, ne navodeći imena optuženih.

U zamjenu za nabavu glisera Bulat je 38-godišnjaku obećao izbor njegove tvrtke kao najpovoljnijeg ponuđača opreme za nacionalni park. Pritom mu je omogućio naplatu neuobičajeno visoke trgovačke marže od čak 29 posto, čime je, na štetu nacionalnog parka, toj tvrtki pribavljena korist od najmanje 106.000 kuna.

USKOK je zatražio oduzimanje imovinske koristi od obojice okrivljenika.

Željko Bulat razriješen je dužnosti ravnatelja Nacionalnog parka Krka lani početkom prosinca, nekoliko dana nakon što je protiv njega pokrenuta istraga zbog tih zloporaba.

Željko Bulat (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Izvor: HRT