Urugvajac pokušao pokolj po uzoru na onaj u Newtownu

urugvaj
Mladi 18-godišnji Urugvajac otvorio je vatru u jednoj bolnici želeći oponašati pokolj počinjen u petak u američkoj školi u Newtownu. Srećom, njegov je pokušaj prošao bez žrtava, a mladić je smješten u psihijatrijsku bolnicu
 
Policiji je 18-godišnji mladić, jedinac i dobar student elektromehanike, priznao da je u subotu krenuo u krvavi pohod po uzoru na mladog Amerikanca koji je ubio dvadesetero djece i šest odraslih osoba u gradiću u američkoj državi Connecticut.
 
Urugvajac je, međutim, ustvrdio da je svoj pokolj planirao i prije. Krenuo je prvo prema zgradi svoje škole u gradu Paysandu, no kada je ustanovio da je zatvorena, zaputio se u zgradu središnje bolnice gdje je ispalio šest hitaca iz svog revolvera, no reagirao je umirovljeni policajac koji se ondje slučajno zatekao na odjelu pedijatrije gdje je bilo puno djece. U pomoć je zatim stigla policija i savladala mladića.
 
Mladić je između ostalog ustvrdio da je Bin Laden još živ, a on da je spreman slijediti njegovo učenje. Smješten je u psihijatrijsku bolnicu.
Izvor: HRT