Skip to content

Udruga N.I.N.A & Lava – kampanja za pomoć djeci sa malignim oboljenjim​a

majice

Udruga N.I.N.A. nastoji pružiti svekoliku pomoć obiteljima djece koje se suočavaju s malignom bolešću

U usporedbi s tumorima kod odrasle populacije, tumori u djece nisu česti. Svake godine (u prosjeku) od raka u RH oboli više od 20.000 odraslih osoba.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u RH je od početka 2001. godine do kraja 2007. godine od neke vrste tumora oboljelo ukupno 1315 djece i mladih u dobi od 0 do 19 godina. To u prosjeku godišnje iznosi 188 novooboljele djece i mladih.

Dječji tumori znatno se razlikuju od tumora od kakvih obolijevaju odrasli. Javljaju se u raznim dijelovima tijela, pod mikroskopom izgledaju drukčije i različito reagiraju na terapiju. Stopa izlječenja u dječjoj populaciji znatno je viša od one u odraslih, tako da je danas moguće potpuno izliječiti čak 70 do 90 % posto oboljele djece, ovisno o vrsti tumora. Želja nam je pomoći kako bi se sva roditeljska snaga mogla usmjeriti na pružanje podrške djetetu i kako bi se izbjegle dodatne poteškoće vezane uz liječenje, često psihičke, ali i materijalne prirode.

Lava svoje poslovanje orijentira na područje oglašavanja. Iznimne rezultate pokazali smo u organizaciji i provedbi volonterskih projekata usmjerenih djeci s malignim oboljenjima. Zajedničkom suradnjom Udruge N.I.N.A. i Lave provodimo kampanju diljem cijele Hrvatske kojom se kroz prodaju majica s logom Udruge N.I.N.A. prikupljaju sredstva za pomoć samoj Udruzi i njezinim članovima.

Tko i jednom posjeti dječju onkologiju dugo se pita – kako pomoći?!?

Pružanje adekvatne skrbi za djecu oboljelu od malignih bolesti trebao bi biti jedan od prioriteta svakog društva, osobito danas kada statistike pokazuju trend povećanja oboljelih od dječjih tumora. Kronična i po život ugrožavajuća bolest postavlja velike zahtjeve za djecu i njihove roditelja i može uzrokovati traumu i poteškoće u prilagodbi na novu životnu situaciju. Dakle, vrlo je bitno prepoznati potrebe i probleme takvih pacijenata i njihovih obitelji kako bi im se mogla pružiti adekvatna pomoć. Osnovni cilj Udruge je unapređivanje kvalitete života djece oboljele od malignih bolesti i njihovih obitelji. Članovi udruge N.I.N.A. su roditelji čija se djeca liječe na nekom od dječjih onkoloških odjela u Hrvatskoj, roditelji čija su djeca uspješno završila tretman i oni koji su izgubili dijete zbog maligne bolesti.

Uključiti se možete kupnjom majica sa porukom Udruge N.I.N.A. Ono što nudimo Vama koji želite pomoći i uključiti se u ovaj hvalevrijedan projekt je apliciranje Vašeg loga na istu tu majicu što se dodatno NE naplaćuje.

Cijena jedne majice je 70 kn +PDV /muške, ženske i dječje majice), a uključiti se možete kroz kupnju majica. Kupnjom 10 majica ili više,

Udruga N.I.N.A. uvrstit će Vas na popis donatora na svojoj internet stranici kako bi Vam se još više zahvalila na Vašem velikom .

Narudžbu možete ostvariti putem e-maila: narudzba1@udruga-nina.hr ili na broj telefona: 098 936 0996

Obavezno posjetite i N.I.N.A. web stranice: www.udruga-nina.hr na kojima se nalazi više o ovoj kampanji i samoj udruzi N.I.N.A.

Marica Korolija