U Otočcu -16, stiže još snijega


 
Zaledila se Hrvatska. U cijeloj je zemlji izrazito hladno. Jutros u 7 sati u Otočcu i Gospiću izmjereno je -16, u Čakovcu -13, na Plitvičkim jezerima -11, a u Karlovcu, Bednji i na zagrebačkom aerodromu -10
Prijepodne će biti djelomice ili pretežno sunčano, u kopnenom području ujutro mjestimice s maglom. Sredinom dana i poslijepodne sa zapada naoblačenje, na Jadranu s kišom, a potkraj dana u Gorskom kotaru i Lici snijegom. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu prijepodne umjereno do jako, poslije podne većinom jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 4, na Jadranu od 7 do 12°C. 

Sutra više od 20 centimetara novog snijega!

U utorak i srijedu predviđa se oblačno sa snijegom, a u Slavoniji i Baranji, gdje temperatura može porasti i do 10 stupnjeva, s kišom. U ovoj snježnoj epizodi u zapadnim i gorskim krajevima izgledno je stvaranje novog snježnog pokrivača, i to debljine veće od 10 cm, u gorju i od 25 cm.

U četvrtak prestanak oborine uz mogućnost i za razvedravanje. Na moru će do srijede biti oblačno s kišom, ponegdje količinom većom od 50 litara po četvornome metru. Jako i olujno jugo postupno će oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak i zapadnjak, na sjeveru zatim i na buru.

Foto: Glasgacke.hr
Uzvor: HRT