U Krap.Toplicama izlaže mr.art Krešimira Gojanović

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Gajeva 2, Krapinske Toplice

Izložba slika
Krešimira Gojanović
12. 06 do 03. 07. 2011.

Pogledajte galeriju radova!

Krešimiru Gojanović ćemo ponajprije prepoznati po fantazmagoričnom svijetu, koji se nastanio na njenim slikama. Taj fantazmagorični svijet tvore likovi kako antropomorfnog, tako i biomorfnog i zoomorfnog porijekla. Kažem porijekla, jer je te likove teško preciznije imenovati. Naime, oni dolaze iz neobuzdanih prostranstava autoričine svijesti, a još više podsvijesti, iz prostora oniričkih snoviđenja. Oni bujaju i njihovu protežnost u svim pravcima nije moguće zaustaviti, kao što nije moguće ni predvidjeti kakve će sve oblike kod tog rasta zadobiti…

Tako su ti likovi u stvarnom ili prividnom pokretu, gradeći lelujave ritmove, a koji poradi zaokrugljenosti te figurativnosti, plutaju negdje prema centru slike, ne izlazeći iz njenih okvira. Ako tome dodamo i otvoreni, žestoki kolorit akrilnih boja, i uz vidljivi grafizam, onda će nam biti jasna količina ekspresivnosti na ovim radovima.
 

Tomislav Lalin

Krešimira Gojanović rođena je 13. 2. 1970. u Osijeku. godine 1989. završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, a 1993. diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu – klasa prof. Ante Kuduza. 2010. magistrirala je na ALUO Ljubljana – smjer Oblikovanje vizualnih komunikacija, pri mentoru prof. Milanu Eriču.

Osim slikarstvom i grafikom, bavi se još grafičkim i web dizajnom, fotografijom, ilustracijom i likovnom teorijom, te osmišljavanjem i organizacijom kreativnih radionica za djecu i odrasle. Sudjelovala je i na četrdesetak samostalnih i više od pedeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te na brojnim umjetničkim kolonijama i humanitarnim akcijama. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, Hrvatskog društva likovnih umjetnika i LIKUM – a. Živi i radi u Zagrebu.


Mr.art. Krešimira Gojanović

Akademija-Art.hr
16.06.2011.