U kino Europa vraćaju se dječje matineje vikendom

koko i duhovi

koko i duhovi

Bibijada matineje, novi ciklus filmova za djecu, stiže u kino Europa u subotu, 6. travnja. Projekcije će se održavati tijekom travnja u novoj dvorani Müller u čak četiri termina, subotom u 11 i 13 sati te nedjeljom u 13 i 15 sati

Za početak mališani mogu birati između tri naslova s prošlogodišnje Bibijade, popularnog programa za djecu koji se održava u listopadu za vrijeme trajanja Zagreb Film Festivala te hrvatski filmski hit za djecu ‘Koko i duhovi’. ‘Male šanse’ i ‘Ledeni zmaj’ na rasporedu su prvog vikenda, 6. i 7. travnja. ‘Male šanse’ osvojile su Nagradu za najbolji nizozemski film na Cinekidu, najvećem europskom dječjem filmskom festivalu. U središtu priče je devetogodišnja Kiek koja, iako vodi bezbrižan život u Nizozemskoj, brine za svog oca koji radi u Afganistanu. Ovaj obiteljski film na temeljna životna pitanja odgovara iz dječje perspektive. Film je namijenjen uzrastu od 7 do 10 godina.

‘Ledeni zmaj’ švedski je film namijenjen uzrastu od 9 do 11 godina, a prati dječaka Mika kojeg zbog problema u obitelji socijalna služba šalje teti Leni daleko na sjever Švedske. Nesretni, ali maštoviti Mik u novoj će školi ubrzo upoznati zanimljivu družinu. Ovim naslovima uskoro će se pridružiti i nizozemski film ‘Kauwboy’, dirljiva priča o odnosu sina i oca te jedne neobične ptice, ujedno i najbolji debitantski film prošlogodišnjeg Berlinalea.

U dječjim matinejama bit će prikazan i domaći kino-hit ‘Koko i duhovi’ snimljen prema romanu Ivana Kušana, jednog od omiljenih pisaca za djecu.

Kino Europa ponovo će omogućiti dodatnu pogodnost roditeljima i malim filmoljupcima! Roditelji čija djeca mogu i žele sama biti u kino dvorani za vrijeme projekcije moći će razmijeniti brojeve mobitela s dežurnim osobljem, s kojima će u slučaju potrebe moći stupiti u kontakt. Bibijada matineje održavat će se tijekom travnja, lipnja te ponovo na jesen. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Foto:
Izvor: Vecernji.hr