“U ime obitelji” prikupila dovoljan broj potpisa za referendum

u ime obitelji 4

u ime obitelji 4

Članovi građanske inicijative U ime obitelji Lino Zonjić, odvjetnik Krešimir Planinić i dr. Željka Markić na konferenciji za novinare su objavili da su volonteri udruge prikupili preko 380 tisuća potpisa za raspisivanje referenduma kojim bi se osiguralo da Ustav i zakoni Republike Hrvatske brak definiraju kao životnu zajednicu žene i muškarca

Unatoč negativnoj medijskoj atmosferi volonteri su uspjeli prikupiti više od 10 posto potpisa biračkoga tijela što je dovoljno za raspisivanje referenduma, rekao je Zonjić dodavši kako su volontere divljački napadali pojedinci, a možda i organizirane skupine. Napadima na našu djecu i žene, kako je rekao, žele spriječiti građane da se slobodno očituju na referendumu.

Prema riječima odvjetnika Planinića ovo će biti prvi put narodni referendum, na kojem će narod svojom voljom odlučiti da brak kao zajednica žene i muškarca uđe u Ustav RH.

Doktorica Markić je izvijestila kako su njihovi volonteri do sad napadnuti 50 puta te dodala kako je inicijativa sve napadaje prijavila policiji.

Podsjetivši na fizički napad jednoga muškarca u središtu Zagreba na volonterku Markić je istaknula i kako se u medijima omalovažavaju poznati ljudi koji su kao sportaši Blanka Vlašić i Igor Štimac, rokeri Pero Galić i Marko Perković Thompson poduprli raspisivanje referenduma. Istaknula je kako i kako se zbog toga financijski prijeti hrvatskoj atletičarki Blaniki Vlašić.

Na pitanje financira li Zagrebačka nadbisupija njihovu inicijativu Markić je odgovorila kako među donatorima vjerojatno ima i katoličkih vjernika te pozvala katoličke biskupije, Mešihat Islamske zajednice i pravoslavnu zajednicu da i oni, ako hoće podupru inicijativu.

Predstavnici U ime obitelji pozvali su građane da i dalje svojim potpisima podupru raspisivanje referenduma. (HRT)