Sarajevo – Turkish Fashion Night of Sultans

Đenana Mujadžić
djananouvelles@gmail.com

Sarajevski fashion u 202 zemlje

Sarajevska Skenderija bila je u znaku "Turkish Fashion Night of Sultans" pa je zahvaljujući najpoznatijem modnm kanalu Fashion TV vidjelo mnoštvo gledatelja jer se program prenosio u 202 zemlje. Najuspješniji tv model odnosno "Most Liked Model Awards" osvojila je manekenka i prošlogodisnja miss bh prijestolnice, Maja Kljajić.

Žirijem je predsjedavo Enis Onat, predstavnik modne tv, a članovi su bili Predrag Todorović, fotograf agencije "ABC Models", Nejra Ibrić zaposlena na Radiu M, manekenka Dalila Softić, ujedno Miss Fashion Tv iz 2006. godine, fotograf Ensar Adilović i posebni uzvanik, turski kreator čiji se modeli nose na četiri strane svijeta – Mehmet Koymen. Prvih pet finalistica, odabranih zahvaljujući glasovima žirija, preko Facebooka, pozvane su na Cipar, gdje se od 20. do 27. lipnja održava svjetski izbor. Ako se jedna od njih plasira, putovat će u Bodrum, na finalno natjecanje predviđeno od 1. do 23. srpnja, čija će pobjednica osim lente, dobiti i novčanu nagradu od 10.000 dollara.
Turski modni maestro Kymen je pokazao i najnoviju kolekciju nadahnutu Otomanskim periodom, pod nazivom "Sultan", što je dugo ovacionirana u Velikoj jabuci.
Odabrana su i tri muška modela :"Amer Maslo, Zvonimir Ramljak i Mirza Omerović, koji su pokazali odjeću branda "Jordie’s". Svi će, također, putovati na Cipar. Sarajevska modna svečanost održana pod pokroviteljstvom Ambasade Turske i Fashion TV je privukla mnoštvo uzvanika pa su viđeni belgijski, američki i egipatski veleposlanici te poznati iz svijeta umjetnosti, teatra i mode.

Akademija-Art.hr
16.06.2011.