Skip to content

Trokut smrti: Fatalna plavuša opet ispitana, još se oporavlja od šoka

Dolores D., 23-godišnja Zagrepčanka, koja je u noći Nove godine bila u stanu na zagrebačkoj Trešnjevci kada je ubijen njezin osam godina stariji dečko Vedran Tomas, danas je ponovno odvedena na policiju

Rekonstrukcija ubojstva mladog Zagrepčanina Vedrana Tomasa (31) obavljena je danas u ranim prijepodnevnim satima na zagrebačkoj Trešnjevci. Dolores D., 23-godišnja Zagrepčanka, koja je u noći Nove godine bila u stanu u kojem je ubijen njezin osam godina stariji dečko Vedran Tomas te Miroslav Tomas dovedeni su tako na mjesto zločina. Ona iz podstanarskog stana, on iz remetinečkog pritvora s lisičinama na nogama i rukama. Očito još uvijek nije do kraja utvrđeno kako se zločin dogodio.

Dolores, o kojoj se dosad pisalo kao fatalnoj plavuši, u međuvremenu je skratila i promijenila boju kose i sada je narančasta.

Sahrana ubijenog Vedrana bit će u utorak na zagrebačkom Krematoriju u 13.50 sati. Obitelj je na osmrtnici napisala kako je 31-godišnjak preminuo tragično nesretnim slučajem.

Bogati roditelji
Zbog sumnje da je nožem u prsa u stanu usmrtio svog brata blizanca jednomjesečni pritvor određen je Miroslavu Tomasu, inače studentu Pravnog fakulteta.
U cijelom slučaju Dolores D. dobila je status svjedoka pa su je policajci jučer najvjerojatnije odveli u tužiteljstvo na davanje iskaza. U noći kada je došlo do svađe između braće ona bila u drugoj sobi gdje je preko interneta razgovarala s prijateljicom pa nije vidjela okrutan zločin.
Upućeni tvrde da se ta mlada djevojka nalazi u vrlo teškom psihičkom stanju budući da je, kako kažu, iskreno voljela Vedrana s kojim je zadnjih godinu dana živjela u stanu u Ogrizovićevoj ulici, a s njima je stanovao i njegov brat Miroslav. Vedran joj je, tvrde upućeni, bio sve na svijetu. Dolores D. poslije zločina potpuno se povukla te navodno od šoka teško komunicira.
Prijatelji braće Tomas i Dolores D. šokirani su krvoprolićem budući da za blizance govore da su bili sasvim normalni zagrebački dečki koji se ni po čemu nisu pretjerano isticali osim što su njihovi roditelji dobrostojeći. Otac Mirko im je, naime, direktor u Hrvatskim željeznicama, a majka Biserka domaćica.
Sprovod Vedrana Tomasa zakazan je za utorak na zagrebačkom Krematoriju. Njegov brat neće moći prisustvovati ispraćaju.

Utjecaj na svjedoke
Miroslav Tomas prijavljen je za ubojstvo, za što je zakonom predviđena kazna od najmanje pet godina zatvora. Doznajemo da je nijekao da je on krivac, no na daljnja pitanja ni u policiji ni u tužiteljstvu nije želio odgovarati. Kada su u stan stigli Hitna i policija, Miroslav je bio rastrojen. Kobne je noći bio pijan, a je li bio i pod utjecajem droge, još se uvijek ne zna.
Izvor: Vecernji.hr