Treći likovno-plesni događaj u galeriji MORH-a


 

Treći po redu likovno-plesni događaj povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa

 
U galeriji MORH-a "Zvonimir“, u Zagrebu, od 25. travnja do 3. svibnja 2012. održat će se treći po redu likovno-plesni događaj, a koji povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa, organiziraju Plesni solisti u suradnji s Galerijom Zvonimir.  
 
Središnji događaj održat će se na sam Svjetski dan plesa, u nedjelju, 29. travnja 2012., s početkom u 10 sati, na kojem će, uz plesače, sudjelovati i akademski slikari i kipari: Robert Budor, Ingrid Runtić, Jennifer Garrett, Nives Missoni, Leila Michieli Vojvoda, Nives Bondora Dvornik, Iva Višošević, Luka Dundur, Josip Pušenjak, Stipan Tadić, Željko Mucko, Kristina Jeić, Nikola Vrljić, Maroje Batić, Dijana Iva Sesartić, Petar Ujević, Duško Šibl, Valentina Supanz, Ana Schaub. Otvorenje izložbe radova nastalih tijekom nastupa plesača bit će u 19 sati.
Događaj su povodom Svjetskog dana plesa osmislili Jasminka Neufeld Imrović i Ivan Branko Imrović.
 

Obilježavanje Svjetskog dan plesa 29. travnja, započelo je 1982. godine, na inicijativu UNESCO-a, na dan kada je rođen Jean-Georges Noverre (1727-1810), jedan od najznačajnijih plesnih reformatora, koji se smatra osnivačem modernog baleta. Svjetski dan plesa obilježava se kao podsjetnik na univerzalnost plesa koji prevladava sve nacionalne, političke i kulturne prepreke.

 
Plesno-likovni događaj i izložba likovnih radova nastalih tijekom prošle dvije godine kao i novonastalih radova moći će se razgledati do 3. svibnja 2012. u radno vrijeme galerije Zvonimir: od 10 do 18 sati.
Ulaz je besplatan.

Akademija-Art