Tko se od glumaca, glazbenika i sportaša našao u Registru?

Svoje mjesto u Registru branitelja našli su i neki poznati ljudi iz umjetničkog, glazbenog i sportskog života
Jedan od poznatih boraca bio je pokojni glumac Sven Lasta koji je upisao 438 dana u borbenom i još 1316 dana u neborbenom sektoru. U neborbenom sektoru 164 dana proveo je i glumac Žarko Potočnjak, dok Božidar Alić u borbenom sektoru ima 321 dan. Hrvatski glumac svjetske slave Goran Višnjić proveo je 108 dana u borbenom sektoru, a u istom je sektoru 741 dan proveo i Leon Lučev. U Registru je svoje mjesto našao i poznati redatelj Antun Vrdoljak kojem je upisano 880 dana u borbenom sektoru u MUP-u.
Thompson, Zečić, Ban…
Među glazbenicima koji su 90-ih bili punoljetni u Registru se nalazi Marko Perković Thompson, koji je u borbenom sektoru proveo 969 dana. Dražen Zečić također se našao u Registru branitelja, gdje su mu upisano 603 dana u borbenom sektoru. Frontmen Daleke obale Marijan Ban u borbenom sektoru proveo je 116 dana.
Pjevač koji je izvodio popularnu ratnu pjesmu "Hrvatine" Đuka Čaić, prema Registru, 81 dan proveo je u borbenom sektoru. U neborbenom sektoru u Registru našao se i frontmen Aerodroma i bivši gitarist Azre Jurica Pađen. Upisana su mu 122 dana u MORH-u.
Od sportaša se u Registru branitelja našao boksač Damir Škaro koji je u borbenom sektoru proveo 550 dana.
I.KRI
Izvor: Vecernji.hr