Tihana Cizelj u Zlatom Ajngelu

Truli-zapis-2

Otvorenje: 25. listopada, u 19 sati
Izloženo je 10 slika pod zajedničkim nazivom “Truli zapis” nastalih 2012. godine. Izložba ostaje otvorena do 10. studenog.

Rođena je 1983. godine. Po završetku gimnazije polazi smjer dizajn i kostimografija na pučkom otvorenom učilištu Profokus . 2007. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je i diplomirala slikarstvo 2012. godine u klasi prof. Zoltana Novaka.

…Iako je Tihana Cizelj zaokupljena tonskim istra ivanjem granica zasićenih i tzv. nečistih boja te njihova djelovanja na raspolo enje promatrača, ne smijemo izostaviti razmatranja u kojoj mjeri boje mogu djelovati na na doživljaj stvarnosti i obratno. U slikama Tihane Cizelj boja je glavni element kompozicije slike, ona je ekran pomoću kojega se kreira stvarnost, ali jednako tako, emanira određena vibracija raspoloženja iz slike prema van. Pa bez obzira je li taj trenutak stvarnosti bio zamišljen, sjetan, sumoran, melankoličan, kontemplativan ili nostalgičan, on u sebi nosi mnogo više od agresivno ili doslovno iskazanog prikaza unutrašnjeg svijeta.

U apstraktnoj se slici ponekad skrivaju mnogo veće nepoznanice i rasponi o unutrašnjim svjetovima koji su u nama, vlastitim simbolima, nadanjima pa i demonima, nego na (hiper)realističkim prikazima. Daleko od jednostavnog meditativnog predloška, slike Tihane Cizelj ukazuju na već dosegnutu emotivnu i mentalnu zrelost, svijest o vremenu i prostoru na kojemu živi.

Iva Körbler