Tigar i Pollockova svjetlost u Lepoglavi

U sklopu obilježavanja 45.godišnjice umjetničkog djelovanja, u  Gradskoj knjižnici i Galeriji «Luna» u Lepoglavi, nastupa i izlaže poznati hrvatski umjetnik Tomislav Marijan Bilosnić

Poznati hrvatski umjetnik Tomislav Marijan Bilosnić koji ove godine slavi 45.godina umjetničkog rada i 100 objavljenih naslova ovaj tjedan gostuje u Lepoglavi. U organizaciji Međunarodnog kluba prijatelja i TKIC Lepoglava, Bilosnić nastupa u Gradskoj knjižnici i Galeriji «Luna» u Lepoglavi. Najprije će u Gradskoj knjižnici  biti upriličeno predstavljanje njegove kultne zbirke pjesama «Tigar» prevedene na šest svjetskih jezika, a potom će zadarski umjetnik  u Galeriji «Luna» otvoriti svoju samostalnu izložbu slika «Pollockova svjetlost».
U programu ovih priredbi uz Tomislava Marijana Bilosnića nastupit će gosp. Alojz Gredelj, zamjenik gradonačelnika grada Lepoglava i književnik Marjan Pungartnik, predsjednik Mariborske literarne družbe, te Vladimir Ivanuša, u ime TKIC d.o.o, dok će Branka Funda čitati Bilosnićeve pjesme, a kroz program će voditi pjesnikinja i slikarica Milka Knežević, predsjednica Međunarodnog kluba prijatelja. Kao suorganizator izložbe javlja se i HDLU Zadar.

Poslije Zadra, Šibenika, Knina, Zelengrada, Rijeke, Zagreba i Celja, Bilosnićev likovni ciklus «Pollockovu svjetlost», nastao kao hommage velikom američkome slikaru Jacksonu Pollocku, tako će vidjeti i likovna publika u Lepoglavi. Bilosnićeva Tigra do sad prevedenog na engleski, njemački, talijanski, makedonski, albanski, romski, i djelomično na mađarski jezik čut će i u Lepoglavi, gdje će biti  predstavljena su sva izdanja ove zbirke, a publici će biti dostupna i grafička prezentacija prijevoda.