Thompson u šoku: Nitko mi nije nudio novac

thompson-PXL

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu te HDZ-u za izvlačenje oko 70 milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi medije

Zbog bolesti, Mate Mišo Kovač ni danas nije došao na suđenje, ali je svjedočio Marko Perković Thompson. Opovrgnuo je da mu je ravnatelj Carinske uprave Mladen Barišić dao 515.000 eura. Nitko mi nije nudio novac, nisam uzeo novac. To mi je bio šok, kad sam čuo izjavu Mladena Barišića. Ne znam koji je bio njegov motiv, mi se nikad nismo ni vidjeli, kazao je Thompson dodajući da je zbog toga imao niz neugodnosti.

‘Ne znam ni jesam li vidio Barišića, ni ne poznajem ga. U Carinu sam, na zamolbu prijatelja fra Slavena Milanovića Litre, nosio neke CD-e, sličice i karte. Te su me godine, nakon što je izašao moj CD, zvali na razna druženja u vrtiće, škole i slično, pa sam išao i u Carinu’, rekao je Perković.

U nastavku suđenja svjedočio je bivši predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordan. Na izričito pitanje Sanaderova odvjetnika Čede Prodanovića je li uzeo 500.000 kuna za ulazak u koaliciju, kazao je da je to – laž. Dodao je kako je i Stranci umirovljenika bilo u interesu da uđe u vlast.

Marko Perković (Marko Lukunic/PIXSELL)
Izvor: HRT