This Human World 2012

Austrijski filmski festival o ljudskim pravima pod nazivom This Human World koji će se ove godine u Beču održati od 29. studenog do 9. prosinca, dakle neposredno prije zagrebačkog Human Rights Festivala, publici će predstaviti više od osamdeset dokumentarnih, eksperimentalnih i kratkometražnih filmova
Širok filmski spektar obuhvaća veliki broj nacionalnih i internacionalnih produkcija od kojih većina do sad još nikada nije prikazna pred bečkom publikom. Filmovi tematiziraju sve aspekte povrede i borbe za ljudska prava.
Otvorenje festivala u bečkom Gartenbaukino će označiti dokumentarni film NERVEN BRUCH ZUSSAMEN Arasha T. Riahija, koji je zajedno sa svojim bratom Armanom zaslužan i za trailer ovogodišnjeg festivala.
Jedno od posebnih težišta festivala je urbanizam. Pod motom this human URBANISM će biti prikazani filmovi koji se bave gradskim životom i gradom kao mjestom sve veće društvene neravnopravnosti.

Posebno je zanimljiva i činjenica da je ovogodišnji festival ostvaren u suradnji sa sarajevskim Pravo Ljuski Film Festivalom. Oba festivala su članovi Human Rights Film Networka, a od ove godine će uzajamno promovirati filmove koji se bave socijalno relevantnim temama zemlje partnera. Tako će u okviru bečkog This Human World festivala biti predstavljeni bosanski filmovi HER CINEMA LOVE Nejre Latić Hulusić, MY LOST GENERATION Vladimira Tomića te TOTALLY PERSONAL Nedžada Begovića.

Više o ostatku festivalskog programa potražite na www.thishumanworld.at