The Frajle: Naš prvi album sa putovanja

Nakon singlova „Ich liebe dich“, „Štiklice“ i „Fina“, najavljivani album "Naš prvi album sa putovanja" ženskog novosadskog sastava The Frajle konačno je spreman za daljnje putovanje
Album je nastajao između 2009. i 2011. godine, a sniman je u Beogradu, u studiju "Go Go", od kolovoza 2011. do travnja 2012. Producent albuma je Vojislav Aralica, na koga su Frajle posebno ponosne jer je uspio njihovu energiju, koja je svojstvena njihovim nastupima uživo, prenijeti u glazbeni studio i oblikovati glazbu na najljepši način. Aralica, koji je poznat i priznat glazbeni producent u regiji (producent je Zdravku Čoliću, Bajagi…) i sam je izjavio da mu je bio izazov da "četiri strane svijeta"  spoji u jednu točku; glazbeno je to trebalo napraviti tako da se osjeti prisutstvo svake frajle, a da opet bude zaokružena cjelina.
Frajle su ovaj album započele krajem 2010. godine singlom „Ich liebe dich“, koji je popratio videospot, a kao aranžer i muzički producent pojavljuje se Aleksandra Milutinović (kantautorica koja je napisala pjesme za Ninu Badrić, Tonyja Cetinskog…).
Kako sam naziv kaže, ključna inspiracija djevojkama su bila upravo putovanja. Jedina pjesma koju djevojke ne potpisuju je "Žena na sve spremna" kompozitora Zorana Simjanovića.
Pjesme su nastajale u automobilima, avionima, brodovima, u raznim gradovima, hotelima, u kuhinji, na svim običnim i neobičnim mjestima. Od "vojvođanskog tanga" do "ženskog bećarca", Frajle će vas svojom glazbom pokušati vratiti u neka davna vremena, kad se plesalo, kad se vjerovalo u ljubav, kada su se ljudi više radovali glazbi i pjesmi.
Nevena, Nataša, Jelena i Marija ponosno vam predstavljaju svoj prvi album sa putovanja. Uživajte!
Popis pjesama:
1. Ich liebe Dich *
2. Štiklice
3. Šunjam se
4. Fina
5. Ljubav
6. Veštičja pesma (Ljubavni napitak)
7. Pare vole me
8. Modri od ljubavi
9. Iz dana u dan
10. Žena na sve spremna (live SNP, 2012)
11. Štiklice (remix)
12. Modri od ljubavi (midnight version)

Debitantski album The Frajle "Naš prvi album sa putovanja" potražite u AQUARIUS MUSIC SHOPOVIMA (Varšavska 13, Branimir centar i Maksimirska 16, Zagreb), na www.cedeterija.hr i drugim prodajnim mjestima!