Skip to content

Tenis: PBZ Zagreb Indoors – Ljubo i Karlo u istoj polovici


Ivan Ljubičić (Foto: Kristijan Komarica)

Nakon što je Marin Čilić odustao od nastupa jer se još uvijek nije oporavio od ozljede koljena, ulogu prvog nositelja i najbolje rangiranog hrvatskog predstavnika u ždrijebu sedmog izdanja PBZ Zagreb Indoorsa preuzeo je Ivan Ljubičić

Drugi hrvatski reket, pobjednik zagrebačkog dvoranskog turnira iz 2006. godine, na startu će ići na Slovaka Karola Becka, trenutno 100. tenisača svijeta.


Prođe li slovačkog suparnika, Ljubo bi u osmini finala mogao naići na ljevorukog Nijemca Michaela Berrera, kojem Indoors u glavnom hrvatskom gradu očito jako odgovara. Njemački igrač je u protekle dvije godine bio finalist u Domu sportova, uz poraze od Marina Čilića i Ivana Dodiga na završnoj prepreci, a ove sezone će prvi izazov imati protiv zasad nepoznatog kvalifikanta.

U četvrtini ždrijeba s Ljubičićem je peti nositelj, Talijan Andreas Seppi, s kojim bi se mogao sresti u četvrtfinalu.

Osmopostavljeni Ivo Karlović također se nalazi u gornjem domu, a u tom dijelu ždrijeba je i treći nositelj, Rus Mihail Južni, Karlov potencijalni četvrtfinalni suparnik. No, prije tog mogućeg ogleda, Ivo će u prvom kolu trebati preko Slovenca Blaža Kavčiča (103.), dok bi, u slučaju pobjede, u osmini finala išao na Izraelca Dudija Selu ili Nijemca Andreasa Becka.


Ivo Karlović

Ne tako daleko od Karla, u ždrijebu je svoje mjesto našao Antonio Veić, vlasnik jedne od tri pozivnice za glavni ždrijeb, uz Kristijana Mesaroša i Dinu Marcana. Veićev prvi suparnik bit će Slovenac Grega Žemlja (110.), a ako prođe, u osmini finala bi ga ždrijeb vodio na Mihaila Južnog.


Trećepostavljeni Rus će se u prvom kolu sresti s Ukrajincem Sergiyem Stahovskim, koji je prije četiri sezone bio glavno iznenađenje tjedna na zagrebačkom Indoorsu. Ukrajinski tenisač tada je otišao do naslova u ulozi lucky losera.

Četvrti nositelj Ivan Dodig će prvi korak prema obrani naslova pokušati napraviti protiv Turčina Marsela Ilhana (113.). Ako pobijedi, Ivan bi u osmini finala išao na jačeg iz ogleda Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza i kvalifikanta, dok bi, prođe li sve u skladu s renkingom, potencijalni četvrtfinalni protivnik bio šesti nositelj, Cipranin Marcos Baghdatis.

Od šestorice Hrvata, najteži posao trebao bi imati 20-godišnji Riječanin Dino Marcan. U prvom kolu čeka ga drugi nositelj Alex Bogomolov Jr. (34.), koji od ove sezone igra za rodnu Rusiju, nakon što je do kraja prošle godine nastupao pod američkom zastavom.

Pobjednik ogleda Bogomolov Jr. – Marcan će u osmini finala ići na jačeg iz susreta Slovaka Lukaša Lacka i Talijana Potita Staracea.

Kristijan Mesaroš je u istoj četvrtini ždrijeba s Marcanom, a njegov prvi suparnik bit će sedmopostavljeni Nizozemac Robin Haase (53.). Bolji iz tog dvoboja će u osmini finala zaigrati protiv pobjednika njemačko-južnoafričkog susreta Matthiasa Bachingera i Izaka van der Merwea.

See also  Rukomet: Hrvatska izgubila od Španjolske!

Izvor: Ivor Krapac /Hrsport.net/

Akademija-Art.hr